23 Mart 2014 Pazar

Süt Reçeli Tarifi

Nasıl da güzel bir lezzettir bu nasıl da tatlıdır yemeğe doyamadım:)) Ama pasta ve kurabiyelerimde kullanmak için yaptığım için bu kavanozu şimdilik kahvaltıda yemeyeceğim:) Bir ara yine yapıp kahvaltıda da tüketeceğim:)
Genelde Türkiyede dışarda satılmayan bir reçeldir ,yurdışında marketlerde bulunabilir.Ben de evde yaptım klasik bir tarifle..
Aslında bugün bu reçelle bir pasta yapacaktım ama dışarı çıkmam gerekti yapamadım yarına kaldı,kusura bakmayın lütfen:)

Buyrunuz tarif;

Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat

Hazırlanışı;

1 litre süt genişçe bir tencereye alınır.(kabartma tozu koyunca kabarıyor süt onun için geniş bir tencereye alın ki ocağınız batmasın.) İçine şeker ilave edilir.Kaynayınca kabartma tozu eklenir.Ve altı kısılır.Muhallebi kıvamına gelene kadar ara ara karıştırılır kısık ateşte.Yaklaşık 1 saat sonra koyulaşınca kavanoza alınır.Ve soğuması beklenir.Soğuyunca kavanozun ağzı kapatılır.

Püf noktalar;
Pişirirken aşırı koyu kıvama getirmeyin,zaten reçel durdukça koyulaşacaktır.
Kabartma tozunu koyunca taşmaması için yayvan tencere kullanın.
Pastalar ve keklerde kurabiye ara tabanlarında ya da kahvaltı sofralarınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun canım takipçim:)


3 yorum:

  1. teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)

    YanıtlaSil
  2. benim reçelim bir saate yakın kaynıyor ve halen sıvı koyulaşması için ne yapabilirim?

    YanıtlaSil

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe