23 Mart 2014 Pazar

Karamelize Soğanlı Patates Püresi Yatağında Cipsli Tavuk


Ben bu tarifimi çok sevdim kii:)) Nefis bir akşam menüsü oldu ne dersiniz?:) Denemeyen bin pişman olur söyliyim:)
Bu çıtır tavukların tarifini segili blogger arkadaşım Merve'nin Mutfağın Büyüsü sayfasında görmüştüm.KFC tavuklarını aratmayan bir tarif ,lezzeti aşağı yukarı aynı:)
Tavukların hazırlanışı;
Marine etmek için(Yumuşaması için Gerekli);
1-)500 gr tavuk göğsü
2-)1 su bardağı süt ya da 1 su bardağı yoğurt
3-)1 çay bardağı sıvıyağ
4-)1 tatlı kaşığı tuz
5-)1'er çay kaşığı pul biber,kekik
Çıtır Panesi İçin;
1-) 1 büyük paket baharatlı ya da acılı doritos cips
2-) 1 paket galeta unu

Bulamak için;
1-)2 yumurta
2-)2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
Tavuk göğsü uzun şeritler şeklinde kesilir.Dinlendirmek için hazırladığımız karışımın içine konulur ve buz dolabında 1 saat eğer çok aceleniz varsa 30 dakika bekletilir.
Yumurta bir kaseye alınır unu eklenir ve iyice çırpılır.
Cipsler rondodan çekilir,hafif iri kalsın un gibi çekmeyin.Galeta unuyla karıştırılır.
Tavuklar dinlendikten sonra önce yumurtalı karışıma batırılır tek tek.Sonra da cips ve un karışımımıza bulanır.
Fritözde ya da ocakta kızgın yağda orta ateşte kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınır ve afiyetle yenir.:)
Vee özel bir tarifim Karamelize edilmiş soğanlı Patates Püresi:)
Annem aşırı beğendi bu lezzeti annemin damak tadına çok güvendiğimden benim için uydurduğum bir tarifimin onun tarafından beğenilmesi çok önemlidir.:)
Geçelim tarife:)
Malzemeler;
1-) 1 adet büyük boy patates
2-) 1 büyük boy soğan
3-) 1 tatlı kaşığı tuz
4-) 1/2 çay bardağı süt
5-) 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Patatesin kabuğu iyicene ova ova yıkanır.Ben kabuğunu böyle hijyenik bir şekilde yıkayıp kabuğuyla haşlamayı tercih ettim.İyice yıkanan patates küp küp çabuk haşlansın diye doğranır.10 dakika sonra haşlama işlemi tamam.
Soğan ince ince doğranır.Tavaya az sıvıyağ dökülür.Sıvıyağın içine 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz dökülür.Soğanlar nce yüksek ateşte pişirilir.Sonra altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır.10 dakika böyle ara ara karıştırarak pişirilir.Karamelize işleminde başında durmanız çok önemli ,soğanların yanmaması için...
Sonra haşlanan patatesler karamelize olan soğan süt ve tereyağı püre haline getirilir.Afiuyetle yenilir.:)Sağlıcakla kalın canım okuyucum:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe