23 Mart 2014 Pazar

Beşamel Soslu Ispanak


bu tarifim müthiiş müthiişş:)) Deneyen,tadına bakan herkes çok çok memnun kaldı denemeyen bin pişman kaldı:)) Canım takipçim ıspanağı ve patatesi seviyorsan ve artık farklı ıspanaklı bir tarif denemek istiyorsann haydi hemen yap bu tarifi 
Çevremdeki herkesin yediği an tarifini aldığı bir yemek buyrunuz;

Beşamel Soslu Ispanak
Malzemeler;

  • 2 büyük boy patates
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 diş sarımsak
  • 8 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı kararbiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı süt

Üzerine;
  • kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı;
Patatesler soyulur.Yıkanır.Rendenin iri kısmıyla rendelenir.Ispanaklar iyice yıkanır ve orta kalınlıkta doğranır.Tavaya sıvıyağ konulur.Üzerine ilk önce patatesler konulur ve patatesler pişirilir.Pişen patatesin üzerine ıspanaklar eklenir.1 diş sarımsak rendelenir ve ilave edilir.Ispanak suyunu çektikten sonra baharatları da eklenip ocaktan alınır.Orta boy bir borcama bu karışım yayılır.

Beşamel sos hazırlanışı;
1 yemek kaşığı margarin tavada eritilir.Üzerine 1 yemek kaşığı un eklenir.Unun rengi koyulaşınca üzerine yavaş yavaş sütü eklenir.İyice çırpılır.Koyulaşınca ocaktan alınır ve ıspanağın üzerine yayılır.Son olarak rendelenmiş kaşar peynir de üzerine serpişip 200 derece fırında pişmeye yollanırrr.Afiyet bal şeker olsun canım takipçim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe