14 Ağustos 2014 Perşembe

Konserve Mısır Tarifi



Mısırın her türlüsüne bayılırım.Salatada olsun,pilavda,makarnada,çorbada vs. kısacası her yemeğe çok yakıştırım.Her yemekte kullanmaya çalışırım.Hal böyle olunca mısır konservesini evde yapmak şart oluyor:)) Hazır pazarlar mısır dolup taşıyorken üstelik fiyatı da çok ucuzlamışken,alalım mısırları,yapalım konservelerimizi,kışın çıkartıp çıkartıp kullanalım dimi ama?:)
Direkt haşlayıp buzluğa da atabilirsiniz ama bence konservesinin lezzetini veremiyor. Mutlaka yapın,stoklayın derim.Buyrunuz tarifi;

Malzemeler;
(Yukarıdaki toplam yarım kg'lık kavanozlarım için tarifi veriyorum.Ölçüleri arttırıp azaltabilirsiniz.)
2 adet mısır
1 silme çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Kaynamış su

Hazırlanışı;
Mısırlar haşlanır.
Haşlanan mısır el yakmayacak kıvama gelince tane tane el ile koçanından ayrılır.
Tüm mısırlar ayrılınca bunlar mısırı haşladığımız suda tekrar 4-5 dakika tuzu da eklenip kaynatılır.
Bu arada başka bir kapta 1 su bardağı su kaynatılır.
Mısırlar tekrar sıcak hale geldiğinde suyu süzülür ve kavanozlara alınır.
Kavanozlara konan mısırın üzerine 1 çay kaşığı şekeri ve kaynamış suyu 2 cm üste çıkacak şekilde eklenir.
Kapağı hemen sıkı sıkı kapatılır ve kavanoz ters çevrilir.
Kavanozlar 1 gece ters çevrilmiş şekilde tutulur.
Daha sonra stoklanmaya hazır hale gelirrr:))
Afiyet olsun:)

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe