3 Haziran 2014 Salı

Kremalı Ispanaklı Makarna



evet ben bir makarna delisiyim kabul ediyorum.Gerçekten soslu makarnalara karşı zaafım var ,3 öğün makarna yiyebilirim:) Hal böyle olunca çeşit çeşit makarnalar yapıp dururum vee benim en sevdiğim özel tariflerimden birisi de işte bu kremalı ıspanaklı makarnamdır.Kime yaptıysam hemencik tarifi istenmiştir.Yani lezzeti onaylıdır.Denemediyseniz mutlaka ilk fırsatta yapmanızı tavsiye ederim.Zaten makarna başlı başına 1 öğün olabiliyor hele ki sosluysa..:)) Ve bu makarnama mısır inanılmaz yakışıyor o yüzden mutlaka ekleyin lezzeti bonuslandıın derim:))

Malzemeler;

Yarım paket makarna
1 litre su
1 yemek kaşığı tuz+ 3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 bağ ıspanak
1 büyük soğan
1/2 su bardağı mısır
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
8 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket sıvı krema

Hazılanışı;
Öncelikle ıspanakların kökünü kesip attıktan sonra(fazla kumlu olduğu için) ıspanakları ince ince doğayıp suya bastırıyoruz.1 kaç kee bu suyu süzüp tekrar yıkıyoruz.

 Makarnamızı haşlıyoruz.Bunun için 1 litre suyu tencere koyup tencereyi ocağın üzerine alıyoruz.Yüksek ateşte ocağı yakıyoruz.Su kaynayınca içine tuzu ve yağı ekliyoruz.Yağı ekliyoruz ki makarnalar birbirine yapışmasın.Sonra makarnayı ilave ediyoruz.Ara ara karıştırarak 8 dakika kadar makarnaları pişiriyoruz.Siz makarnayı diri sevmeyenlerdenseniz bu süreyi 10 dakikaya çıkartabilirsiniz.Haşlanan makarnanın üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.Ve 1 dakika nyle bekletip makarnayı süzüyoruz.


Bu arada soğanımızı yemeklik doğruyoruz.Tencereye sıvıyağı alıyoruz.Soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.Yıkadığımız ve doğradığımız ıspanaklaı bu soğanların üzerine ekliyoruz.Suyunu salıp çekince konserve mısırı ve kremayı ekliyoruz.Ardından baharatları da ekliyoruz.Krema kaynamaya başlayınca makarnamızı bunun üzerine döküyoruz.3 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocağı kapıyoruz.Sıcacık afiyetle yiyoruuz.

Not;
1 tabak kesmeyebilir benden söylmesi:)))))















Kaşarlı Biber Sote


Ben size şu kadar söyleyeyim bu tarif hayat kurtarır!:)) Habersiz gelen misafire yapın,kahvaltıya 5 dakikada hazırlayın,akşam yemeğine fırına atıp yapın vs vs :) Yani her türlü sizin sofranızın en hafif gözdesi olmaya aday  bir o kadar da kolay...
Soteleyip fırına atarsanız 10-15 dakikada ,fırına koymadan direkt tavada kaşarını eritirseniz de sadece 7-8 dakika :) Tam yaz yemeği oldu ,tadan herkes bayıldı benden söylemesi...:)

Malzemeler;
3 adet kırmızı biber
10 adet yeşil biber
1/2 su bardağı kaşar rendesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 iri diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay  kaşığı pul biber

Hazırlanışı;
Biberler yıkanır.Halka halka doğranır.
Tavaya zeytinyağı dökülü ve biberler ölene kadar yaklaşık 4-5 dakika sotelenir.( Ben biraz diri kalmasını seviyorum siz damak tadınıza göre soteleme işlemini uzatabilirsiniz.)
Sotelenen biberlere rendelediğimiz sarımsak eklenir.(Yoğun sarımsak tadından hoşlanmıyorsanız sarımsağı rendelemek yerine minik minik doğrayın.)
Baharatları eklenir.
Eğer benim gibi ocakta kaşarları eritecekseniz kaşarları ekleyip ocağın altını kısıp tavanın üzerini cam bir tencere kapağıyla örtülür ve kaşarlar eriyene kadar beklenir.
Eğer fırında yapacaksanız biberler bir borcama alınıp kaşarları üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 200 deece fırında kaşarların üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Ben her iki tülü de yapıyorum açıkçası bir farkı yok onun için daha pratik olan ocağı öneririm.Ancak misafirlerinize ikram için yapacaksanız sunumun borcam da olacağı için daha hoş olmasından ötürü fırını öneririm.:))

Afiyet olsuun:)



Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe