18 Haziran 2014 Çarşamba

Patlıcanlı Mantarlı Bulgur Pilavı


Bulgur pilavını çok severim onun için sürekli pişirirm.Bu da en sevdiklerimden.Patlıcanlı mantarlı bulgur pilavı.Çok basit ama çok lezzetli bir pilav.Denemediyseniz mutlaka deneyin.Sürekli pişirdiğiniz yemeklerin arasına girecek benden söylemesi:)),

Malzemeler;

  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 1 adet orta boy patlıcan
  3. 6 adet kültür mantarı
  4. 1 adet orta boy soğan
  5. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  6. 10 yemek kaşığı sıvıyağ
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. 1 silme çay kaşığı karabiber
  9. 1 silme çay kaşığı kekik


Hazırlanışı;

  • Öncelikle patlıcan iyice yıkanır ve zar şeklinde doğranır.
  • Doğranan patlıcanlar tuzlu suda 30 dakika bekletilir ki karasuyu çıksın.
  • Pilavı pişireceğiniz tencereye sıvıyağ koyulur ve yağ kızınca suyu süzülen patlıcanlar kavrulmaya başlanır.4 dakika boyunca kavrulan patlıcanlara ince ince doğradığımız soğan eklenir.
  • Soğan da kavrulunca salça eklenir. dakika böyle kavrulduktan sonra ay şeklinde doğradığımız mantarlar eklenir.Mantarlarla birlikte 2 dakika daha kavrulan karışıma yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgur eklenir ve bulgurla beraber de 3 dakika kavrulur.
  • En son baharatları da eklenip 2.5 su bardağı kaynamış su tencereye alınır.
  • Ocağın altı kısılır ve pilavımız en kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
  • Afiyet olsun:))




Soslu Et Tarifi


Doğayla iç içe mis gibi püfür püfür havadar bir günden hepinize merhabalar:) Yazlıkta olmanın en sevdiğim yanı İstanbul'un sıcağından kurtulmak... Serin serin mutfağımda bir şeyler hazırlamak gibisi yok.Bu eti annem evlendiğinde mutfakta pek bir şey bilmezken yaparmış.O fırında yaparmış ama burdaki fırınım pek iyi pişirmediğinden ben ocakta yaptım.Fırındaki de çok güzel oluyor ama pratiklik bakımından ocakta yap bitsin mantığıyla ben ocakta yapmayı tercih ediyorum...Bu tarifimde eti mühürlediğimden et yumuşacık oluyor.Salçanın lezzeti etle birleşiyor ve ımm nefis bir yemek olup çıkıyor:) Mutlaka yapın derim.Eti kuru kuru yapmayı sevmeyen biri olarak benim en sık yaptığım et pişirme yöntemidir.

Malzemeler;
  1. 4 adet nuar et ya da bonfile et
  2. 1 adet domates
  3. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  4. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  5. 5 su bardağı kaynamış su
  6. 2 diş sarımsak
  7. 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. 1 tatlı kaşığı kekik
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. 1 silme çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı;
  • Öncelikle etimizi zeytinyağı tuz karışımında buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
  • Sonra yapmamız gereken ilk işleme geçiyoruz ;etlerimizi mühürleyeceğiz.Bunun için etleri pişireceğiniz tavayı ocağa alın (dikkat teflon tencereler yüksek ısıda kanserojen madde ortaya çıkardığından demir döküm tava ya da seramik tava kullanmanızı öneririm) ve ocağın altını yüksek ateşte yakın.Tavadan duman çıktığı zaman etlerinizi koyun.Cız diye bir ses çıkması ve etin tavaya yapışması gerekiyor.Bu arada kesinlikle yağ kullanmayın çünkü zaten etimizi 2 saat yağda dinlendirdik..Eti tavaya direkt olarak koyacağız.Yaklaşık 2 dakika et bu şekilde durduktan sonra ters tarafı çevirin.Ters tarafını da 2 dakika kadar tutun. Mühürleme işlemini etin suyunu içine hapsedip yumuşacık olması için yapıyoruz.Böylece yumuşacık ağızda dağılan bir etimiz olmuş oluyor.Onun için bu aşamayı  atlamamanızı tavsiye ederim.
  • Sonra salça,domates,sarımsak,kaynamış su ve baharatlarımızı bir kapta karıştırıp etimizin üzerine döküyoruz.
  • Tavanın altını en kısığa alıyoruz ve yaklaşık 35-40 dakika etler pişene kadar  pişirme işlemini gerçekleştiriyoruz.
  • Afiyet bal şeker olsun:))







Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe