6 Haziran 2014 Cuma

Waffle Tarifi


Bu tarifim benim sayfamı ilk açtığımda eklediğim ve deneyen herkesten tam not alan benim de sık sık kalabalık arkadaş gruplarıma yaptığım tarifimdir.Bakmayın görselin kötü olduğuna malum ilk eklediğim tarifti haliyle fotoğraf kalitesi çok düşük ama olsun görseli yenileyene kadar yine de tarifi eklemek istedim bloga çünkü çok sık sorulan bir tarifim.Ortaköy waffle'ını aratmayan müthiş hamuruyla işte waffle tarifim:)

Malzemeler;
Hamuru İçin;
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/4 (Çeyrek) su bardağı sıvıyağ

Süslemek İçin;
Evdeki dilediğiniz malzemeler

Hazırlanışı;
Yumurtanın akı ve sarısını ayırın.
Yumurtanın akını vanilyanın yarısıyla mikserde köpürene kadar çırpın.
Yumurtanın sarısıyla toz şekeri ayrı bir kapta çırpın.
Yumurta akıyla hazırlanan karışımın üzerine diğer malzemeler ve ayrı kapta çırptığımız yumurta sarısı şeker karışımını ekleyin.
Kaşıkla karıştırın.
Waffle makinesi kızana kadar bekledikten sonra 2-3 yemek kaşığı hamuru dökün ve pişirin.
Malzemeleri hamurunuza koyun.
Afiyet olsuun:))

Bulgurlu Semizotu Yemeği



Yazın en sık pişirdiğim yemeklerden biri de semizotu yemeğidir.Salatasından çok yemeğini tercih ederim.Semizotu ayrıca kansızlık problemi olanlar için de  inanılmaz derecede faydalı bir yemektir.
Ayrıca yine semizotunun faydalarından bizim için en önemli olan da ; diyabet hastalarının susuzluğunu azaltıp kilo verimine yardımcı olması.
Bu yüzden eğer diyabetle yaşıyorsanız mutlaka haftada bir kez semizotu tüketin.Tabiki bu tüketimi ;yeşil salatasını yaparak ve üzerine de (kendi yiyeceğiniz kısım için) en fazla yarım su bardağı yoğurt dökeek tüketmeniz daha faydalı olur. Ama benim gibi pişirmeden salata olarak tüketmekte zorlanıyorsanız sadece yemeğini yapmanız da uygundur.
Geçelim yine çok az bir miktarda yağ ve tuz kullanarak hazırladığım semizotu yemeğimin tarifine;

Malzemeler;

  1. 1 bağ semizotu
  2. 1/2 klasik türk kahvesi fincanı bulgur 
  3. 1 adet soğan
  4. 2 diş sarımsak
  5. 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  6. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 1 silme tatlı kaşığı tuz
  8. 1 silme çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı;


  • Semizotunun kökü kesilip atıldıktan sonra,geri kalan kısmı suya bastırılır ve kumundan arındılır.
  • Süzülen semizotları bir kaç kez daha kumu gidene kadar yıkanır.
  • Semizotları 1 parmak genişliğinde doğranır.
  • Tencereye zeytinyağı alınır.
  • Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur.Sarımsaklar ince doğanıp soğanlara eklenir.
  • Soğanla pembeleşince domates salçası eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
  • Kevgirle suyunu süzerek semizotları  tencereye eklenir ve 3-4 dakika hepsi beraber kavrulur.
  • Baharatlar ve yıkadığımız bulgur eklenir.
  • En son üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar suyu eklenir.
  • 30-40 dakika kadar ocakta orta ateşte pişirilir.
  • Afiyet olsuun:))



Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe