2 Şubat 2014 Pazar

Kavrulmuş Peynirli Makarna



Sırada Çok pratik ama lezzetine doyum olmayan bir makarna tarifimiz var ;Kavrulmuş Peynirli Makarna
Malzemeler;
  • yarım paket makarna
  • 3 yemek kaşığı becel yağ ya da margarin
  • yeteri kadar tuz
  • kaşar peyniri rendesi
  • sert beyaz peynir rendesi
  • haşlamak için su

Hazırlanışı;
yayvan bir tencerede yağı eritiyoruz.makarnayı rengi istediğimiz tona dönene kadar kavuruyoruz.Üzerine kaynamış suyu koyup haşlıyoruz .(yaklaşık 8-10 dk)
Tabağımıza alıp üzerini peynirlerimizle süsleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun:)

Damla Çikolatalı Kurabiye(Cookies)



Damla Çikolatalı Kurabiye (cookies) 

Çok lezzetli atıştırmalıklar bunlaar:)
Normalde cookies denilince akla parça çikolatalısı gelir elbet ama benimki evdeki malzemelerden değerlendirme olduğundan bu şekilde yaptım çok da güzel oldu 

Malzemeler;

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 paket damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar Un
Hazırlanışı;
Damla çikolata hariç tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.En son damla çikolatalar eklenir ve ezmeden nazikçe hamura yedirilir.
180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun:))

Zeytinyağlı Lahana Sarması



Yaklaşık 1 ay önce yaptığım ama afiyetle silip süpürdükten sonra tarifini paylaşmayı unuttuğum zeytinyağlı lahana sarmalarım ve tarifi 
Malzemeler;
  • 1 orta boy lahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • yakşalık 6 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kararbiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • yarım demet maydanoz
  • Yarım limon

Hazırlanışı;
Lahanamızın sapını cuçak yardımıyla oyuyoruz.Lahanamızı bir tencereye alıyoruz üzerine kaynamış su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayıp yumuşadıktan sonra yapraklarını süzüyoruz 
Pirinci yıkıyoruz ve soğanları ince ince doğruyoruz
Soğanı biraz yağda soteliyoruz.soğanlar pembeleşince pirinci ekliyoruz ve kavuruyoruz.Baharatları da ekliyoruz ve 2 su bardağı su ekleyip pişiriyoruz.Piştikten sonra maydanozunu ekliyoruz.

Pişen lahanaları büyüklüğe göre 2'ye bölüyoruz. ve iç harcımızdan koyup sarıyoruz.
Tencerenin altını biraz lahana yaprağıyla döşüyoruz ve dolmaları sıkıca yerleştiriyoruz.
Dolmanın üzerine biraz geçecek kadar kaynar suyu dolmaların üzerine ekliyoruz ve tuzunu şekerini ve yarım limon suynu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pişerken ağzı kapalı kısık ateşte olmalı.Yaklaşık 40-45 dk kadar pişirip afiyetle yiyoruz:)

Not; tarife göre 1 büyük tencere dolma çıkıyor.

Zeytinli,Cevizli,Kuru Domatesli Ekmek Tarifi



Doyurucu leziz bir ekmek , taze çıktı buyrun tarifimiz:)) Zeytinli, cevizli,kuru domatesli ekmek 

Malzemeler;
  • 2.5 su bardağı ılık su ( isterseniz 2 su bardağı su yarım su bardağı süt de koyabilirsiniz.)
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi
  • 15-20 adet zeytin
  • 4-5 kuru domates
  • 1.5 tatlı kaşığı kekik


Hazırlanışı;
un,tuz ve kurumaya bir kapta karıştırılır.Arası açılır ve yavaş yavaş ılık su eklenir.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve kekik ve çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış zeytin,ceviz ve minik minik doğranmış kuru domates eklenir.Tepsiye yağlı kağıt konulur ve hamur 2 eşit parçaya bölünüp yuvarlak olarak tepsiye konulur.Üzerine çizik atılır. 220 derecede pişirilir.Afiyet olsuuun:)

Sütlü İrmik Tatlısı



Benim gibi çok fazla tatlı sevmeyen birinin bile çok severek yediği Sütlü İrmik Tatlısını büyük ihtimal biliyorsunuzdur ama hem tekrar hatırlatmış olayım hem de bilmeyenler varsa onlar da bu çok pratik 7-8 dakikada hazırlanan bu az malzemeli tatlıyı öğrensinler:)
Çok hafif olduğu için 1 borcam 4 kişiye anca yetiyor,çünkü 1 yiyen 3 dilim birden yiyor ona göre yapın derim:))) Ama normalde verdiğim ölçülere göre 12 dilim çıkıyor.Geçelim tarifee:)

Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • yarım paket kakaolu petibör bisküvi

Hazırlanışı;
Süt ocağa konulur irmik,şeker ve vanilin eklenir.Kayanayana kadar sürekli karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır.Borcam ıslatılır.Borcama tatlının yarısı dökülür.Bisküviler dizilir.Diğer yarısıyla üzeri kapatılır.1 saat buzdolabında dinlendirilir.Tarçınla servis edilir.Afieyt olsunn:))
7 dakikada hemen mutfağa girip hazırlayın derim:)

Ayıcık Ekmekler



Ekmek ekmek olalı böyle tatlılık,şirinlik görmedii:))Özellikle çocuklarınızın bayılacağı bu ayıcık ekmek tarifini mutlaka denemenizi öneriyorum,yapılışı çok kolay üstelik son zamanlarda dışarıdan alınan ekmeklerde çıkan katkı maddelerinden sonra ekmeğimizi evde yapmak en sağlıklı çözüm:)

Not; tarifi devr-i alem sitesinde görmüştüm pek bir değişiklik yapmadan uyguladım ,
Buyrunuz tarifii

Malzemeler;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çörekotu
  • Çörek otunu yapıştırmak için yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı;
yumurta ve çörekotu hariç tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.40 dakika kadar hamurumuzun mayasının gelmesi beklenir.Hamurdan toplar yapıp üzerine minik toplar hazırlayıp kafasını ve gözünü oluşturuyoruz.
yumurta beyazını yüz kısmına sürüp ,çörek otunu dik yerleştirip 2 göz ve yan yerleştirip 1 ağız yapıyoruz.10 dakika da tepsi mayasının gelmesi beklenir.220 derecede 15 dk pişirilir.Sıcacık ekmek kokuları eşliğinde afiyetle yenir:))

Simit Tarifi


Bu tariften sonra tüm tarifler çöpe gidecek öyle de iddialı bir tarif:)) Mutlaka deneyin afiyetle yiyin diyorum buyrunuz tarifimiz:)

Malzemeler;
  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım Limonun suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta( Sarısı hamura katılacak,beyazını ayır üstüne.)
  • Alabildiğince un
  • Üzeri için 2 paket susam


Hazırlanışı;
Oda sıcaklığına getirilmiş margarin,limon,su,toz şeker,tuz ve yumurtanın sarısıyla iyice karıştırılır.Üzerine kabartma tozu ve alabildiğince unu eklenir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Elimize cevizden küçük parça alınıp yılan şekli verilir sonra 2 ucu birleştirilir ve simir haline getirilir.Ayırdığımız yumurta akına batırıp susama bulayıp Yağlı kağıt koyulu tepsiye dizilir ve 200 derecede 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsuuun:))

Fırında Soslu Kaşarlı Köfte



Fırında Soslu Kaşarlı Köfte

Malzemeler;
  • 500gr kıyma
  • 7-8 yemek kaşığı ekmek içi (Kurutup rondodan çekmiştim önceden)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • kekik
  • pulbiber

Sos için:
  • 2 adet büyük boy domates ya da kışlık hazırladığınız domates sosu (1 çay bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:
Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

Hazırlanışı;
soğan, sarımsak rendelenir.Kıyma, ekmek içi ve baharatlar ilave edilerek köfte güzelce yoğurulur. Köfteler şekillendirilerek fırın kabına dizilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 20 dakika kadar.Köfteler pişerken domates sosu hazırlanır. Domatesler soyulur ve küçük doğranır. Diğer malzemeler eklenerek 10-15dk kaynatılır. Köfteler hazır olduktan sonra domates sos üzerine gezdirilir ve fırına tekrar sürülür. Sos kaynayıp, koyulaştıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpilir. Peynirler eridikten sonra fırından alınır. Afiyet olsun.

Negrolu Sürpriz Kurabiye




Ah şu içinden sürprizlerin çıktığı kurabiyeler çok can alıcı olmaz mıı??:))
Beni de böyle cezbetti Tümay'ın mutfağındaki bu negrolu sürpriz kurabiyeler ve hemen yapmaya koyuldum pek de güzel oldular mutlaka denemenizi öneriyorum 

Malzemeler;

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 paket damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar Un
  • 2 paket minik negro kurabiye

Hazırlanışı;
Damla çikolata ve negro kurabiye dışındaki tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilyoruz.Bundan sonra damla çikolataları ilave ediyoruz ve ezmeden nazikçe hamuru tekrar yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alığ içine negromuzu koyup kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.
180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun:))

Islak Kek Tarifi




Bu tarifi 3-4 sene önce sevgili kuzenim İrem'den almıştım ve o günden beri bizim evde en çok pişirilen kek oldu:) Islak kekim yeterince ıslak olmuyor'dan,ıslak kekimde yumurta kokusu oluyordan şikayetçiyseniz bu tarif tam size göre,nefis kakao tadıyla tarif defterinizin baş köşesinde yer alacak:)


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı şeker
25 gr kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
alabildiği kadar un

Hazırlanışı;
Önce şeker süt ve sıvıyağ iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.kakao dökülür ve yine çırpılır.Bundan sonra 1 su bardağına bu karışım dökülür.geri kalan karışımın içine 3 yumurta kırılır ve iyice çırpılır.kabartma tozu,vanilin ve un eklenir.Borcam hafif yağlanır ve karışım dökülür.180 derece de pişirilir.Sıcakken üzerine kürdanla delikler açılır ve ayırdığımız kakaolu karışım eşit miktarda üzerinde gezdirilir. Üzerine arzuya göre hindistan cevizi,fındık eklenir.Afiyet olsuun:))



Sakarca Tarifi


Ot yemeklerini her zaman çok sevmişimdir ama 5 çaylarına komşumuzdan öğrenip de yaptığımız şu Sakarca'nın yerini hiç bir şey tutamaz:) Gerçekten inanılmaz bir lezzet çoğu kişi tadını bilmiyordur ancak köy pazarlarında bulabileceğiniz bu otu alın ve tarifimi mutlaka deneyin derim,hem de yağsız ben den söylemesiii:))
İstanbul'da bu otu Pazar sabahları Kasımpaşa semtinte kurulan köy pazarından temin edebilirsiniz:)

Buyrunuz bu inanılmaz lezzetin tarifi:)


Malzemeler;


  • Yarım kg sakarca
  • 1 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı z.yağı ya da az miktarda tereyağı

Hazırlanışı;
Sakarcalarımız iyice yıkanır.15 dakika suda haşlanır.(Ayrıca haşladıktan sonra bir kızmını buzluğa da kaldırabilirsiniz.) 1 tane patates haşlanır ve küp küp doğranır.Sakarcalar haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir kapta patates yumurta ve baharatlarla harmanlanır. Yağsız tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve harcımız aktarılır.Altı iyice piştikten sonra diğer tarafa çevrilir.Diğer tarafa çevirirken de 1 yemek kaşığı zeytin yağı eklenir.Pişince borcama alınır ve afiyetle yenilir..:))

Mantı Tarifi

Bugün annemle beraber ilk kez mantı açtıkk,annem şeklinin minik muskalar şeklinde olması için ısrarcı davrandığı için klasik mantılardan yapmadık,tadı gerçekten harika olmuştu..Hazır aldıklarımızın içine ne kattıklarını bile bilmiyoruz(soya konuluyormuş vs.) onun için 1 yiyimlik kendinizi de çok yormadan bu mantılardan yapabilirsinizz:) Biz 5 kişilik yaptık toplam 1 saatimizi aldı haşlamasıyla beraber ,hem sağlık için hem de daha yoğun bir lezzet için evde yapmanızı tavsiye ediyorum:)
yalnız mantı hamurunun bir özelliği var ki hamurunun çok sert olması gerekiyor.Püf noktası burada yatıyor.Kolay gelsinn:))

Malzemeler;
  • yarım kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su(sert kıvam elde edecek kadar)
  • 250 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane

Üzerine;

  • yoğurt
  • Yağlı sos(toz biber,tereyağı,nane,kekik,karabiberli)

Hazırlanışı;
Un bir kaba alınır tuzla karıştırıır ve ortası açılır.Ilık su azar azar kıvam alana kadar ilave edilir.Hamur sert bir hamur olacak.Yoğurulur.Ve 10 dakika kadar hamurumuz dinlendirilir.
Kıyma bir kaba alınır ,soğan rendenin ince yeriyle rendelenir ve baharatlar da harca eklenir ve karıştırılır.
Dinlendirilen hamurumuz 5 bezeye bölünür. ilk olarak 1 bezesi alınır ve oklavayla açılır.İncelen hamur 2 cm genişliğinde kesilir.kesilen hamurlar da yan yana dizilip kare olacak şekilde küçük parçalara ayrılmak üzere kesilir.Bu kesilen minik kare hamurların içine fotoğrafta göründüğü gibi azcık ortasına biraz kıyma karışımından konur.Ve muska şeklinde kapatılır.Bez serili tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yapışmaması için dizilir.Su kaynatılır.İçine biraz sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tuz eklenir.Kaynayan suya mantılar şekli bozulmayacak şekilde dikkatlice atılır.8-10 dakika sonra suyu süzülerek tabağa alınır.Üzerine yoğurt eklenir ve mantı için yağlı sosu hazırlanır.Afiyetle yenirr:))

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi(Güveçte)

Benim en sevdiğim yemeklerden biridir hele de şöyle pastırmalı olduğu zamannn yemeğe doyum olmazz:)) Evde kurufasulye olduğu zaman gözüm başkasını görmez yani,eminim bu tariften sonra sizin için de vazgeçilmez bir lezzet olacak:)
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye için;
Malzemeler:

  • 2.5 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • kaynar su(Üzerini geçecek kadar)
  • tuz,karabiber
  • 5-10 dilim pastırma

Hazırlanışı;
Kuru fasulyeleri akşamdan ya da ertesi gün sabah erkenden yıkıyoruz sonra tencereye koyup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyuyoruz. Tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatıyoruz. Altını kapatıp yaklaşık 5-6 saat bekletiyoruz. Sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoryz ve zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveçte kavuruyoruz. Salçalarımızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Domatesleri ince ince doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.Tencereye üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip fasulyeleri ilave ediyoruz.Tuzunu karabiberini de ekliyoruz.
Su kaynadıktan sonra doğradığımız pastırmaları ve tuzu ekliyoruz Su kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve güvecin ağzını aliminyum folyoyla kapatıyoruz.Altı kısık ateşte pişinceye kadar bekliyoruz. Afiyet olsuun:))

Muzlu Prenses Pasta

Yapması ve yemesi toplam 10 dakika süren bu muzlu prenses pastayı mutlaka yapın derim:)
Ani gelen misafir için bire bir 

Malzemeler;Sade pasta tabanı için;

  • 1 paket sade pötibör
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Kakaolu pasta tabanı için;
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket kakaolu pötibör


Kreması İçin;
  • 2 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • yarım paket margarin

İçine ;
  • 2 adet küçük muz

Süslemek için;

  • Vişne
  • Antep Fıstığı


Hazırlanışı;
Sade ve kakaolu pötibör büsküvi ayrı kaplarda içlerine süt ve margarinleri katılarak yoğrulur ve hamur elde edilir.Tezgahın üzerine sera serilir ve beyaz hamur konulur.Üzerine bir sera daha eklenir ve merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde bu hamur açılır.Daha sonra kakaolu hamura da aynı işlem uygulanır yine 2 tarafı da seralı bir şekilde dikdörtgen şekil verilerek açılır.Bir yandan kreması hazırlanı.Süt ocağa konulur ve içine vailin,şeker,un ve yağ eklenir iyice karıştırılır 4 dakika sonra kıvam koyulaşınca ocaktan alınır.Önce Beyaz hamur seradan çıkartılır ve tezgaha konulur üzerine seradan çıkartılmış kakaolu hamur eklenir.Ve kremanın yarısı bu kakaolu hamur üzerine yayılır.Muzlar yarıya bölünür ve hamurun ortasına konulur.Çok çok dikkatli bir şekilde bu hamur rulo yapılır.Üzerine kalan krema konulur.Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun:)


Sütlü Brokoli Çorbası

Bu soğuk karlı kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcacık bir çorbayla karşınızdayımmm:)) Brokoli sevmeyene bile brokoliyi çok sevdirecek ,sıcacık süt kokusuyla iştahları açacak bir tarif geliyoor:))


Sütlü Brokoli Çorbası

Malzemeler;
  1. yarım kg brokoli
  2. 1 limonun suyu
  3. 5 çorba kaşığı un
  4. 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  5. 3 su bardağı süt
  6. 3 diş sarımsak
  7. Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Brokoliyi çiçeklerine ayırıyoruz ve üzerine geçecek kadar suyunu ekleyip tencereye alıyoruz, limon suyunu da ekleyip6-7 dakika yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Ayrı bir tencereye sıvıyağı koyup unu kavuruyoruz sarımsakları ekliyoruz.Un koyu renk alınca yavaş yavaş sütü ekliyoruz, çırparak karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra haşlanmış brokoliyi de suyuyla birlikte bu tencereye ilave ediyoruz. tuzunu ve kararbiberini de ekleyip karıştırıyoruz
Çorbayı blender’dan geçiriyoruz 5 dk daha kaynattıktan sonra maydanozla servis ediyoruz.Afiyet olsuun:))



Hindistan Cevizi Dolgulu Sürpriz Muffin



Hayırlı geceler dostlar Gece gece bu yapılır mı hiç demeyin,anca vakit bulabildim de paylaşabiliyorum.:)) Aslında şu sıralar biraz mutfağa girmeme ve ders çalışma kararı almıştım ama küçük kardeşim 3 gündür başımın etini yediği için bu sürpriz muffinlerden istiyorum diye dün kıramadım yine beraber girdik mutfağa:)
Tarifi www.nefisyemektarifleri.com'da sevgili Elif Atalar'ın tarifiyle görmüştük videolu anlatım yapmıştı onu izlerken kardeşim de gördü işte ondan sonra olanlar oldu ya zatenn...
Neyse çok uzatmadan geçiyorum tarife Elif'in tarifini aynen yaptım acı badem aroması demişti onu katmadım yalnızca,nnefis bir tattı mutlaka deneyinnn
Buyrun tarifi;

Malzemeler;

  • 3 adet yumurta (hindistan cevizini hazırlarken kullandığımız yumurta aklarından arta kalan 2 yumurta sarısı ve 1 adet tam yumurta kullandım ben ziyan olmaması için)
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kakao 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (pamuk gibi olsun istiyorsanız unu az koyun sert isterseniz biraz daha yoğun kıvam)

iç dolgusu için:
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta akı 

süslemek için:çikolata sos

Hazırlanışı
Önce iç dolgumuzu hazırlayıyoruzhindistan cevizi,pudra şekeri ve yumurta aklarını birlikte yoğuruyoruz ve yaklaşık cevizden küçük parçalar yapıp yuvarlıyoruz (yaklaşık 16-17 adet çıkıyor) ve dinlenmeye bırıyoruz buzdolabında.Onlar dinlenirken kek hamurunu hazırlıyoruz.kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır köpük köpük olana kadar.sırasıyla süt, sıvı yağ,kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrar çırpılır.un eklenir ve hazırladığımız kalıplara 1 er yemek kaşığı kek hamuru koyulur ve üzerine hazırlayıp dinlenmeye bıraktığımız hindistan cevizi toplarından birer tane konur ve hindistan cevizi kapanacak kadar yaklaşık 1 yemek kaşığı daha kek hamuru konur ve 180 derece fırında pişirilir.
Pişen kekler biraz soğuyunca kalıplardan çıkarılır ve üzeri çikolata sos ve şekerlemelerle ile süslenir…afiyet olsun…

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Pırasanın en güzel hali bence bu tarifte gizli:)
Mutlaka denemeniz gereken bir tarif tadı damağınızdan gitmeyecek:)
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa için;
Malzemeler;
  1. 1 kg pırasa
  2. 2 adet havuç
  3. 2 yemek kaşığı pirinç
  4. 2 adet portakal
  5. 4 yemek kaşığı Zeytinyağı
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı;
Havucu kuş başı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.
Pırasayı çarpraz şekilde kesip,sotelenen havuçların üzerine ekliyoruz ve pırasalar ölünceye kadar onları da soteliyoruz.
Pirinci ekleyip portakalların suyunu sıkıyoruz.
Tuz ve şekeri de ekliyoruz.
Pişmeye bırakıyoruz.Afiyetle yiyoruz:)

Karamelize Soğanlı Patates Püresi Yatağında Cipsli Tavuk


Ben bu tarifimi çok sevdim kii:)) Nefis bir akşam menüsü oldu ne dersiniz?:) Denemeyen bin pişman olur söyliyim:)
Bu çıtır tavukların tarifini segili blogger arkadaşım Merve'nin Mutfağın Büyüsü sayfasında görmüştüm.KFC tavuklarını aratmayan bir tarif ,lezzeti aşağı yukarı aynı:)
Tavukların hazırlanışı;
Marine etmek için(Yumuşaması için Gerekli);
1-)500 gr tavuk göğsü
2-)1 su bardağı süt ya da 1 su bardağı yoğurt
3-)1 çay bardağı sıvıyağ
4-)1 tatlı kaşığı tuz
5-)1'er çay kaşığı pul biber,kekik

Çıtır Panesi İçin;
1-) 1 büyük paket baharatlı ya da acılı doritos cips
2-) 1 paket galeta unu

Bulamak için;
1-)2 yumurta
2-)2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
Tavuk göğsü uzun şeritler şeklinde kesilir.Dinlendirmek için hazırladığımız karışımın içine konulur ve buz dolabında 1 saat eğer çok aceleniz varsa 30 dakika bekletilir.
Yumurta bir kaseye alınır unu eklenir ve iyice çırpılır.
Cipsler rondodan çekilir,hafif iri kalsın un gibi çekmeyin.Galeta unuyla karıştırılır.
Tavuklar dinlendikten sonra önce yumurtalı karışıma batırılır tek tek.Sonra da cips ve un karışımımıza bulanır.
Fritözde ya da ocakta kızgın yağda orta ateşte kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınır ve afiyetle yenir.:)

Vee özel bir tarifim Karamelize edilmiş soğanlı Patates Püresi:)
Annem aşırı beğendi bu lezzeti annemin damak tadına çok güvendiğimden benim için uydurduğum bir tarifimin onun tarafından beğenilmesi çok önemlidir.:)
Geçelim tarife:)
Malzemeler;
1-) 1 adet büyük boy patates
2-) 1 büyük boy soğan
3-) 1 tatlı kaşığı tuz
4-) 1/2 çay bardağı süt
5-) 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Patatesin kabuğu iyicene ova ova yıkanır.Ben kabuğunu böyle hijyenik bir şekilde yıkayıp kabuğuyla haşlamayı tercih ettim.İyice yıkanan patates küp küp çabuk haşlansın diye doğranır.10 dakika sonra haşlama işlemi tamam.
Soğan ince ince doğranır.Tavaya az sıvıyağ dökülür.Sıvıyağın içine 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz dökülür.Soğanlar nce yüksek ateşte pişirilir.Sonra altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır.10 dakika böyle ara ara karıştırarak pişirilir.Karamelize işleminde başında durmanız çok önemli ,soğanların yanmaması için...
Sonra haşlanan patatesler karamelize olan soğan süt ve tereyağı püre haline getirilir.Afiuyetle yenilir.:))

Bugünkü akşam yemeğimiz de Allaha çok şükür buydu:)
Sağlıcakla kalın canım okuyucum:)

Pizza Yapımı


Şu hayatta sinirinizi bozan insanlar muhakkak olacaktır ama umursamamak size en iyi gelen ilaçtır.Ben canım çok sıkkın olduğu zamanlarda kendimi mutfağa atarak olumsuz düşüncelerden kurtarmaya çalışırım.Hamur yoğurmak da zaten sinirlere en iyi gelen şeydir:)) Canınız çok fazla yemek yapmak istemediyse bugün de pratik bir şeyler olsun diyorsanız bence pizza kaçınılmazdır:) Ben genelde evde yemek olmadığında ve çok yorgun olduğumda dışardan söylüyorum ama kendi yaptıklarım daha bir iştahla yeniliyor.Bu sefer ben kenarlarına kaşar ekleyip kapattım ve pişdiğinde kenarlarını sevmeyenlere de kaşarlı olduğu için yedirmiş oldum:) Tarif her zaman yaptığım ve kim yerse çok beğenilen bir tarif:) Denemenizi öneriyorum buyrunuz tarif;

Malzemeler;
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • kekik,pulbiber
  • sucuk,salam,1 adet soğan,acı biber turşusu,mısır,mantar,biber

Hazırlanışı;
yaş mayayı tuzu ve şekeri ılık suyla iyice karıştırıyoruz.
Unu bir kaba koyup ortasını açıyoruz ve karışımı yavaş yavaş ekliyoruz.Hamuru yoğuruyoruz,kulak memesi kıvamında olacak.1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
tezgahı unlayıp hamuru açıyoruz ve borcamı yağlayıp hamuru buna alıyoruz.kenarlarına ben kaşar koydum ve kenarları öyle kapattım siz de bu şekilde yapabilirsiniz ya da direkt olarak kenarları kapatn.İçine fırçayla biber salçasını yayın.Kekik koyun.200 derece fırına bunu verin hamur biraz pembeleşince fırından alın malzemeleri koyun.Tekrar fırına ver,malzemeleri p
pişince yine alın ve rende kaşar koyup tekrar fırınlayın.Kaşarlar
eriyince servis edin.Afiyet olsunn:)


www.facebook.com/MutfagimdaLezzetVar

Yumurta Kapama Tarifi


Bizim kahvaltılarımızın vazgeçilmezi ;ekmeği baharatlı terayağına bana bana yediğimiz yumurta kapama'mız. Denemediyseniz mutlaka mutlakaaa deneyin ,sonra her kahvaltıda yaptığınız ve sürekli istenen bir tarif olucak:)
Üstelik görüntüsü de çok hoş:) yarın kahvaltıya yumurta kapama yapmak isterseniz

Malzemeler;

4 kişi için;

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı(bol tereyağı istiyorsanız ekmek banmak için arttırabilirsiniz)

Üzerine;
  • pulbiber,karabiber,kekik ve tuz

Hazırlanışı;
Yumurtalar haşlanır.Haşlama suyu kaynadıktan sonra 120 ye kadar sayıyorum ben yumurta kapama yapımı için .Sonra haşlanan yumurtalar soğuk suya tutulur ve kabukları soyulur.Tereyağı tavada eritilir.Ve yumurtaların sarısı aşağı gelecek şekilde konulur.Baharatlar istenildiği miktarda serpiştirilir ve afiyetle yenir:))



Süt Reçeli Tarifi


Nasıl da güzel bir lezzettir bu nasıl da tatlıdır yemeğe doyamadım:)) Ama pasta ve kurabiyelerimde kullanmak için yaptığım için bu kavanozu şimdilik kahvaltıda yemeyeceğim:) Bir ara yine yapıp kahvaltıda da tüketeceğim:)
Genelde Türkiyede dışarda satılmayan bir reçeldir ,yurdışında marketlerde bulunabilir.Ben de evde yaptım klasik bir tarifle..
Aslında bugün bu reçelle bir pasta yapacaktım ama dışarı çıkmam gerekti yapamadım yarına kaldı,kusura bakmayın lütfen:)

Buyrunuz tarif;

Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat


Hazırlanışı;
1 litre süt genişçe bir tencereye alınır.(kabartma tozu koyunca kabarıyor süt onun için geniş bir tencereye alın ki ocağınız batmasın.) İçine şeker ilave edilir.Kaynayınca kabartma tozu eklenir.Ve altı kısılır.Muhallebi kıvamına gelene kadar ara ara karıştırılır kısık ateşte.Yaklaşık 1 saat sonra koyulaşınca kavanoza alınır.Ve soğuması beklenir.Soğuyunca kavanozun ağzı kapatılır.

Püf noktalar;

  1. Pişirirken aşırı koyu kıvama getirmeyin,zaten reçel durdukça koyulaşacaktır.
  2. Kabartma tozunu koyunca taşmaması için yayvan tencere kullanın.
  3. Pastalar ve keklerde kurabiye ara tabanlarında ya da kahvaltı sofralarınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun canım takipçim:)

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe