17 Haziran 2014 Salı

Bayat Pide Pizzası



Ramazanda orucun verdiği açlıkla iftarda sıcacık yemenin hayaliyle bolcana alınan pideler maalesef tüketilemiyor ve bayatlamış şekilde kalıyor.Peki bu pideleri ne yapmalı ekmek de değil ki her çeşit tarife uygulansın .Ben bu tarifi geçen sene yapıp facebookta paylaştığımda bir çok insan hemen ertesi günü yapıp fotoğraflarını atmıştı hepsi çok teşekkür etmişti.Çünkü tadı aynı pizza lezzetinde.O kaskatı pidelerin nasıl olup da yumuşacık pizza hamuruna döndüğüne inanamayacaksınız. Ben sırf bu tarifi yapabilmek için pideler bir an önce bayatlasın isterim her ramazanda:)) Siz de denedikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız:) Özellikle sahurda çok iyi gider :)

MALZEMELER

1 adet bayat büyük Ramazan Pidesi
1 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağ


ÜSTÜ İÇİN
Dilimlenmiş sucuk
Dilimlenmiş mantar
Dilimlenmiş salam
Mısır
Rendelenmiş kaşar peynir


HAZIRLANIŞI;
-Domatesi rendeleyip salça,tuz,kekik,zeyinyağ ile karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
-Pidenin alt ve üstünü bir miktar suyla ıslatıyoruz.
-Pideyi folyo serili tepsiye alıp çatalla üzerine delikler açıp üstünü tama men sosla kaplıyoruz.
-Üzerine dilimlenmiş salam,sucuk,mantar ve mısır dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
-Fırından alıp üstünü tamamen rendelenmiş kaşar peynirle kaplayıp tekrar fırına veriyoruz.
-Kaşarlar eriyince sıcak sıcak dilimleyip ayranla servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...

Karışık Meyve Suyu Tarifi



Kanser hastalığı arttı artalı hazır ürünlerden korkar olduk,her bir katkı maddesi aslında sağlığımıza vurulmuş birer bıçak darbesi.Sağlığımıza dikkat etmek için elimizden geleni yapmalıyız bu da doğal beslenmekten geçiyor.Elimizden geldiğince kendimiz üretmeye çalışmalıyız.Uzun lafın kısası meyve sularımızı hazır alıcağımıza kendimiz yapalım.Hem evde çürüyen ya da çürümeye yüz tutmuş meyvelerimizi değerlendirmiş oluruz hem de sağlığımızı korumuş oluruz.Geçen gün hazırladığım karışık yaz meyve suyunun tarifi;

Malzemeler;

  1. 4 adet şeftali
  2. 4-5 adet mürdüm eriği
  3. 2 adet armut
  4. 7-8 adet üzüm
  5. Üzerine çıkacak kadar su
  6. 3 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı:
  • Meyveler irice doğranıp bir tencereye alınır(kabuklar soyulmadan).
  •  Üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. 
  • İyice kaynayıp meyveler dağılmaya başladığında ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir.
  • Süzgeçten geçirdikten sonra tekrar tencereye alınıp ocağa konur.
  •  Şeker eklenir ve bir taşım kaynatılır.
  • Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir. 
  • Afiyet olsunn:))

Etli İslim Kebabı Tarifi



Ramazan yaklaşıyor ve ben arşivime dönüp geçen sene facebook sayfamdan takipçilerimle ramazan için paylaştığım tarifleri  bir bir seçip çıkartıyorum:) Her şey size biraz olsun daha fazla faydamın dokunabilmesi için ,çünkü ben bildiğiniz gibi hiç bir şekilde blogumda reklam vs. para kazandırıcı faaliyette bulunmuyorum.Zaten bu blogu açarken de tek istediğim bir kişiye dahi olsa bir fayda sağlayabilmekti.Ama çok şükür site öyle bir hal aldı ki tariflerim sürekli deneniyor Allah'a şükür her zaman denedim çok güzel oldu gibi olumlu yorumlar alıyor.Benim için en büyük kazanç en büyük mutluluk da bu işte :) Ne kadar mutlu olduğumu tahmin bile edemezsiniz o yüzden tam gaz üretmeye,sizlerle paylaşmaya devam:)

Malzemeler:
  1. 3 adet uzun patlıcan
  2. 3 adet biber
  3. 1 orta boy soğan
  4. 300gr dana eti
  5. 1 yemek kaşığı salça
  6. 2 adet domates
  7. 3 diş sarımsak
  8. karabiber,tuz,pulbiber,nane
  9. 4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

  • Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletiyoruz. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurluyoruz. İnce şeritler halinde keserek kızartıyoruz. 
  • Ayrı bir tencereye  kuşbaşı doğranmış etleri koyup kavuruyoruz. Etler kendi suyunu salıp  çektikten sonra soğanı ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz.
  •  Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat ve tuzu, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişiriyoruz.
  •  Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyuyoruz. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarıyoruz, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturuyoruz.
  • Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun:))

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı



Yeşil mercimeğin ve bulgurun delisi olaraktan 2sini birleştiren bu pilavın hastasıyımdır.Anneciğimden öğrendiğim bu tarifi;önceden haşlayıp buzluğa attığım yeşil mercimekler sayesinde hiç vakit kaybetmeden yapıveriyorum:) Hem yeşil mercimeği önceden haşlayıp buzluğa atmak geçenlerde yaptığım haşhaşlı yeşil mercimekli börek için de ekstra pratiklik sağlıyor. Kısacası size de mutlaka öneririm.Habersiz misafire hem farklı hem pratik yemekler yapmış olursunuz.
Bu pilavımın fotoğraflamasını da facebook sayfamı ilk açtığımda yaptığımdan kalitesi pek hoş değil ama yenisini çekene kadar hazır ramazanda kapıdayken paylaşmak istedim.Çünkü denemenizi mutlaka öneririm,lezzeti inanılmaz bir şey:)

Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
2.5 su bardağı sıcak su
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 büyük boy soğan
1 silme çay kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Öncelikle yeşil mercimeği haşlayın.Bunun için mercimekleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 15 dakika mercimek pişene kadar haşlayın.
Mercimekler haşlanırken soğanı küçük küçük doğrayın ve tencereye koyduğunuz sıvıyağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan soğanlara salçayı ekleyin ve 1 dakika da bu şekilde kavurun.
Yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz bulguru ekleyip 3 dakika da böyle kavurun.
Kavrulan bulgurun üzerine haşlanan mercimeği ve baharatlarınızı da ekleyin.
En son kaynatmış olduğunuz 2.5 su bardağı suyu koyup 1 dakika böyle pilavı ağzı açık yüksek ateşte tuttuktan sonra,hemen altını kısın ve kapağını kapatın.
En kısık ateşte pilavı demlenmeye bırakın.
Pilav suyunu çekip demlendiğinde ocağın altını kapatın.
Afiyet şifa olsun:))




Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe