6 Temmuz 2014 Pazar

Hünkar Beğendi Tarifi



Bayılırım ona bayılırımmm..Hünkar beğendi sevmeyen var mıdır acaba? Bence iftar sofralarının baş tacı. Mutlaka deneyin.Sandığınız kadar zor bir yemek değil.:)

Malzemeler;

  1. 250 gr kuşbaşı et
  2. 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  3. 1 adet soğan
  4. 4 adet biber
  5. 1 adet domates
  6. 1 yemek kaşığı salça
  7. 2 su bardağı su
  8. tuz,karabiber


Beğendisi İçin;

  1. 3 adet patlıcan
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 yemek kaşığı un
  5. 1/2(Yarım) Su bardağı kaşar rendesi
  6. tuz


Hazırlanışı;


  • Öncelikle etimiz hazırlanır.Bunun için sıvı yağ ocağa koyulur ve tava ısınınca etler eklenir.
  • Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğan ve biber ince ince doğranır ve kavrulan etin üstüne eklenir.
  • Bunlar da kavrulunca salçası eklenir ve karıştırılır.
  • Rendelenmiş domates eklenir.
  • 2 su bardağı suyu da eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp etler pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra tuzu,karabiberi eklenir.
  • Patlıcanlar ocakta közlenir.
  • Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve bıçakla küçük küçük doğranır.
  • Tavada yağ ile un kavrulur.
  • Patlıcanlar eklenir ve iyice ezilir.
  • Ocağın altı kısılır ve süt azar azar sürekli karıştırılarak  karışıma ilave edilir.
  • Rendelediğimiz kaşarı eklenir iyice karıştırılır ve ocak kapatılır.

  • En son beğendi alta,etler üstüne dizilir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun...





Patates Oturtması Tarifi



Patates oturtmasını ben çok severim sık sık da yaptığımız bir yemektir.Eğer siz hala denemediyseniz mutlaka öneririm:)

Malzemeler;
(6-7 kişilik)

  1. 4 adet büyük boy patates
  2. Yarım kg kıyma
  3. 1 adet soğan
  4. 6 adet yeşil biber
  5. 2 adet orta boy domates
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1çay kaşığı kekik
  8. 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  9. 1 silme çay kaşığı karabiber
  10. 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  11. 2 diş sarımsak


Suyu için;

  1. 2 su bardağı kaynamış su
  2. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  3. 1 tatlı kaşığı kekik



Hazırlanışı;


  • Patatesler soyulur ve yarım cm kalınlığında dilimlenir.
  • Dilimlenen patatesler yarı pişmiş olacak şekilde arkalı önlü kızartılır.
  • Kızaran patatesler kağıt havlu üzerine alınır.
  • Bu sırada kıymalı harç hazırlanır.Bunun için sıvıyağ tavaya koyulur ve kıymalar kavrulmaya başlanır.
  • Kıyma kavrulunca ince dilimlediğimiz soğan,biber ve sarımsak eklenir.Bunlar da kavrulunca salçası ve baharatları eklenir.
  • Rendelediğimiz domates eklenir ve 3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alınır.
  • Patatesler tepsimizin ilk katı için dizilir.
  • Üzerine kıymalı harcın tamamı koyulur ve yayılır.
  • En üstüne de patateslerin kalanı dizilir.
  • Salçalı su üzerinde gezdirilir. Ve 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun...



Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe