24 Nisan 2014 Perşembe

Vişne Suyu Tarifi


En sevdiğim meyve vişnedir benim.Onun için özel bir önem atfederim vişneye benim için onu yemek bile bir mutluluk kaynağıdır.Rabbimize binlerce kez şükürler olsun ki bu güzel nimetler bize sunulmuş ve çok şükür ki yiyebilmek bize nasip olmuş.Lütfen hazır içecekler almak yerine siz de evde meyvelerinizi değerlendirin ve içeceklerinizi kendiniz hazırlayın.Hazır olan gıda maddelerini tüketmek bize zarar veriyor.Onun için sürekli yaptığım bu güzel tarifle kendinize bir vişne suyu hazırlayın sağlıklı sağlıklı tüketin derim:)
Tarif yengemden.Vişne suyunun uzmanı odur bizim ailede ben de onun tarifiyle yapıyorum,buyrunuz;


Malzemeler;
1 kg vişne
1 su bardağı şeker
1 limon suyu
2 litre su

Hazırlanışı;
Vişneler iyice yıkanır.Çekirdekleriyle beraber büyükçe bir tencereye alınır.Üzerine 1 su bardağı şeker ve 2 litre suyu eklenir.Önce yüksek ateşte kaynayınca kısıt ateşte 1 saat boyunca kaynatılır.En son limonu sıkılır ve soğumaya bırakılır.Süzülerek sürahiye alınır ve buzdolabında soğutulur.Afiyet olsuun:))




Limonlu Cheesecake Tarifi


Daha düne kadar cheseecake yemeyen ben son 1 aydır bu güzel tariflerle delisi oldum:)) Özellikle bu limonlu cheseecake tarifinde peynir tadı çok hafiflemiş olduğundan en çok bu tarifimi seviyorum.

Buyrunuz tarif;

26 cm'lik kelepçeli kalıbımda yaptığım cheseecake'im için malzemeler;

Tabanı için;

2 paket eti burçak bisküvi
100 gr becel bitkisel margarin

Krema malzemesi

 2 paket (400 gr) labne peyniri
 1 kutu krema
 1 su bardağı  şeker
 2 yemek kaşığı nişasta
 1 paket vanilya
 1 limonun suyu
 1 limon kabuğu
 3 yumurta

Sosu için ;

1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker



Hazırlanışı;
Yağımızı eritip büskivileri rondodan geçiriyoruz hepsini harmanlıyoruz.26 cmlik kelepçeli kek kalıbının altına yuvarlak yağlı kağıt kesip koyuyoruz.Malzemeyi kek kalıbının altına elimizle bastırarak döşüyoruz. Buzdolabına koyuyoruz.
Bu arada fırını 175 dereceye ısıtıyoruz .
Labne peyniri ve şekeri çırpıyoruz. Sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekliyoruz. Biraz daha çırpıyoruz.Yumurtaları kırıp tekrar  karıştırıyoruz. Kalıbın kenarlarını aliminyum folyoyla kaplıyoruz ve buzdolabına aldığımız kek kalıbına kremayı boşaltıyoruz. Fırına ısıya dayanaklı bir kap içinde su ile birlikte cheseecakeimizi koyuyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
limonu sıkıp bir bardağa koyuyoruz kabuğunu da rendeliyoruz.2 su bardağı suyla beraber bunları tencereye ekliyoruz diğer malzemeleri de ekliyoruz ve cırpma telıyle karıştıra karıştıra pisıriyoruz. Sosun kabuk bağlamaması için kek bir yandan soguyana kadar ara ara sosu karıştırıyoruz. Keki fırından çıkarıyoruz ve sosu üzerine döküyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Üzerini tamamen soğuyana kadar  açık bırakıyoruz.
1 gün buzdolabında dinlendiriyoruz.Afiyet olsuun:))

Mozaik Pasta Tarifi(Az Malzemeli)



mozaik pastayı kim sevmez  kii üstelik bu kadar basit bir tarifken:))) 10 dakikalık bir tatlı hem tatlı krizlerine pratik bir çözüm olmuş oluyor hem de habersiz gelen misafirlerimize kolay tatlı bir çare:) Hatta genelde lisedeyken kızlar bir araya geldiklerinde hep mozaik pasta yapmakla başlarlar işe çünkü mutfağa ilk giren bir insan için bile çok kolay bir tatlıdır.E o zaman geçelim mi tarife?:)
Malzemeler;
300 gram petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz.(2-3 parçaya bölseniz yeterli) Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. İsteğe göre ceviz ya da fındık ekliyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz ve karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz veya kek kabımızın içine folyo yerleştirerek kalıbın şeklini veriyoruz.Servis etmeden önce dolapta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.:))

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe