17 Ekim 2014 Cuma

İstiridye Mantar Kavurması


Hepinize merhabalar canım okuyucum,
Çok uzun zaman olmuş tarif eklemeyeli. Aslında yeni yeni bir sürü tarifler denedim ama iş bloga ekleme kısmına gelince saatlerimi aldığından birazcık üşendim diyebilirim:)
2 haftadır pazarlar adeta mantar kaynıyor.Benim en sevdiğim , memleketimin kanlıca'sımı dersiniz,istiridye mi dersiniz... Bu durum en çok beni sevindirdi galiba. Çünkü tam bir mantar delisiyim:)

İstiridye mantarın kavurmasına bayılırım.Denemediyseniz mutlaka alın ve deneyin derim.
Ayrıca mantarınızı yaparken,mühürlemeye önem gösterin.Bu sayede lezzetinizi 2'ye katlarsınız.
Buyrunuz tarife geçelim

Malzemeler:
  1. Yarım kg istiridye mantar
  2. 1 çay kaşığı biberiye
  3. 1 silme çay kaşığı tuz
  4. yarım çay kaşığı karabiber
  5. 1 çay kaşığı pul biber
  6. 4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
  • Mantarı iyice yıkayın ve uzun şeritler şeklinde kesin,kağıt havluyla kurulayın.
  • Geniş bir tavayı ocağa alın ve iyice kızdırın.Yağını ekleyin ve 1 dakika sonra mantarı koyun. Mantarı koyduğunuzda cıs sesi gelmesi lazım.
  • Mantarınızı ekleyin.(tüm mantarlar tavaya temas edebilsin.Gerekirse 2 kerede ayrı ayrı mühürleyin.Bu kısım çok önemli.)
  • Mantarın her yerini tavaya temas ettirin.
  • Mantar kahverengimsi bir görünüm alınca baharatları ekleyip ocaktan alın.
  • Bu işlemler esnasında mantar suyunu bırakmayacak.Suyu içine hapsedecek.Böylece mantarınız daha lezzetli olucak.Denediğinizde farkı anlayacaksınız:)

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe