5 Nisan 2014 Cumartesi

Emine Bederle Mutfak Aşkı Programı


Canım okuyucum geçen hafta Emine Beder'in daveti üzerine Beyaz Tv'deki Mutfak aşkı programına konuk oldum ;orada sizler için truffe yaptım çünkü benden çok pratik 10 dakikada hazırlanabilecek bir tatlı rica ettiler benim de aklıma truffelerim geldi çünkü sizler tarafından çok sevildi çok beğenildi:) İşte bir mutfak macerasını da böyle geçirdik .Sizlerde izlemek isterseniz burdan izleyebilirsiniz.Ya da beyaz tv internet sitesinden bakabilirsiniz.Teşekkürler :) Alttaki fotoğrafı da halam tv'den izlerken çekmiş ben o sırada maalesef okuldaydım :)))

Snickers Slice (Snicker Dilimi)



Snickers Slice yani Snickers Dilimi Pastası :)) O kadar lezzetli bir şey ki bu bildiğimiz snicker çikolataya iddia ediyorum ki yüzbin basar,evde o kadar çok istiyor ki çocuklar sürekli yapılan tatlı haline geldi bizde:) Buyrunuz siz de bu lezzetin tarifine;

Malzemeler:
200 gr yer fıstığı
200 gr sade petibör bisküvi
1 küçük kavanoz süt reçeli ( 1 litre sütten çıkan süt reçeli tarifimdeki Ölçülerime bakabilirsiniz;


Üzeri İçin: 250 gr sütlü çikolata
50 gr beyaz çikolata

Hazırlanışı;
Pötibör bisküvi ve yer fıstığını rondoya koyarak toz hale getiriyoruz.(ben fıstığı tam toz haline getirmedim biraz iri tuttum ki fıstığın tadı ağzımıza tam gelsin ama orjinal tarifte toz haline getiriliyor)
Geniş bir kaba bisküvi ve fıstığı döküp üzerine yavaşça süt reçelimizi ilave ediyoruz.Hamur haline gelene kadar kadar yoğuruyoruz.
Geniş bir yağlı kağıt kesip ikiye katlıyoruz.Arasına bu hamurumuzu koyup merdane yardımı ile açıyoruz.Kenarlarını bıçak yardımı ile düzeltiyoruz.
Sütlü çikolatamızı benmari usulü eritip hamurumuzun üzerine yayıyoruz.( Benmari eritmek istemezsiniz mikrodalganın 700 watt ayarında ara ara karıştırarak 3-4 dakika kadar sürede hazırlayabilirsiniz.)
Beyaz çikolatayı da benmari usulu eritip ince uçlu sıkma torbasına koyup alt alta şerit şeklinde sıkıyoruz.
Kürdan ile beyaz çikolatayı tatlının aşağısına kadar çekip desen vermeye başlıyoruz.Aynı işlemi tam tersi uygulayıp 2 cm yan kenara kayıp bu sefer tatlımızın aşağısından yukarısına doğru kürdanla çiziyoruz.Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsuun:))

Çikolatalı Cheseecake



Sizler de deneyin bu cheseecake'i sonra bu tariften başka hiç bir tarifi gözünüz görmeyecek :) Geçekten kime yaptıysam müptelası oldu ve herkes tarifini sordu bu nefis çikolatalı cheseecake'in ; o yüzden buyrunuzzz;

Tabanı için malzemeler ,


2 paket kakaolu bisküvi
75 gr tereyağı

Kreması için malzemeler,

400 gr labne peyniri
200ml krema
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Üzeri için malzemeler ,

200 ml krema
200 gr bitter ya da sütlü çikolata

Yapılışı ,

Öncelikle tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın. kelepçeli kabınızın içini aliminyum folyoyla sarın ve bu toz bisküvi karışımını elinizle bastırarak tabana yayın.Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alın.toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın. nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.En son yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.Bisküvi tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Krema kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alın.İçine kırılmış çikolatalar atın ve erimeye başlayınca çırpma teliyle karıştırın.Oda sıcaklığına gelmiş cheesecake'nin üzerine dökün.Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.Afiyet olsuun:))

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe