2 Şubat 2014 Pazar

Islak Kek Tarifi




Bu tarifi 3-4 sene önce sevgili kuzenim İrem'den almıştım ve o günden beri bizim evde en çok pişirilen kek oldu:) Islak kekim yeterince ıslak olmuyor'dan,ıslak kekimde yumurta kokusu oluyordan şikayetçiyseniz bu tarif tam size göre,nefis kakao tadıyla tarif defterinizin baş köşesinde yer alacak:)


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı şeker
25 gr kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
alabildiği kadar un

Hazırlanışı;
Önce şeker süt ve sıvıyağ iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.kakao dökülür ve yine çırpılır.Bundan sonra 1 su bardağına bu karışım dökülür.geri kalan karışımın içine 3 yumurta kırılır ve iyice çırpılır.kabartma tozu,vanilin ve un eklenir.Borcam hafif yağlanır ve karışım dökülür.180 derece de pişirilir.Sıcakken üzerine kürdanla delikler açılır ve ayırdığımız kakaolu karışım eşit miktarda üzerinde gezdirilir. Üzerine arzuya göre hindistan cevizi,fındık eklenir.Afiyet olsuun:))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe