2 Şubat 2014 Pazar

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi(Güveçte)

Benim en sevdiğim yemeklerden biridir hele de şöyle pastırmalı olduğu zamannn yemeğe doyum olmazz:)) Evde kurufasulye olduğu zaman gözüm başkasını görmez yani,eminim bu tariften sonra sizin için de vazgeçilmez bir lezzet olacak:)
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye için;
Malzemeler:

  • 2.5 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • kaynar su(Üzerini geçecek kadar)
  • tuz,karabiber
  • 5-10 dilim pastırma

Hazırlanışı;
Kuru fasulyeleri akşamdan ya da ertesi gün sabah erkenden yıkıyoruz sonra tencereye koyup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyuyoruz. Tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatıyoruz. Altını kapatıp yaklaşık 5-6 saat bekletiyoruz. Sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoryz ve zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveçte kavuruyoruz. Salçalarımızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Domatesleri ince ince doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.Tencereye üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip fasulyeleri ilave ediyoruz.Tuzunu karabiberini de ekliyoruz.
Su kaynadıktan sonra doğradığımız pastırmaları ve tuzu ekliyoruz Su kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve güvecin ağzını aliminyum folyoyla kapatıyoruz.Altı kısık ateşte pişinceye kadar bekliyoruz. Afiyet olsuun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe