17 Haziran 2014 Salı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı



Yeşil mercimeğin ve bulgurun delisi olaraktan 2sini birleştiren bu pilavın hastasıyımdır.Anneciğimden öğrendiğim bu tarifi;önceden haşlayıp buzluğa attığım yeşil mercimekler sayesinde hiç vakit kaybetmeden yapıveriyorum:) Hem yeşil mercimeği önceden haşlayıp buzluğa atmak geçenlerde yaptığım haşhaşlı yeşil mercimekli börek için de ekstra pratiklik sağlıyor. Kısacası size de mutlaka öneririm.Habersiz misafire hem farklı hem pratik yemekler yapmış olursunuz.
Bu pilavımın fotoğraflamasını da facebook sayfamı ilk açtığımda yaptığımdan kalitesi pek hoş değil ama yenisini çekene kadar hazır ramazanda kapıdayken paylaşmak istedim.Çünkü denemenizi mutlaka öneririm,lezzeti inanılmaz bir şey:)

Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
2.5 su bardağı sıcak su
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 büyük boy soğan
1 silme çay kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Öncelikle yeşil mercimeği haşlayın.Bunun için mercimekleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 15 dakika mercimek pişene kadar haşlayın.
Mercimekler haşlanırken soğanı küçük küçük doğrayın ve tencereye koyduğunuz sıvıyağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan soğanlara salçayı ekleyin ve 1 dakika da bu şekilde kavurun.
Yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz bulguru ekleyip 3 dakika da böyle kavurun.
Kavrulan bulgurun üzerine haşlanan mercimeği ve baharatlarınızı da ekleyin.
En son kaynatmış olduğunuz 2.5 su bardağı suyu koyup 1 dakika böyle pilavı ağzı açık yüksek ateşte tuttuktan sonra,hemen altını kısın ve kapağını kapatın.
En kısık ateşte pilavı demlenmeye bırakın.
Pilav suyunu çekip demlendiğinde ocağın altını kapatın.
Afiyet şifa olsun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe