17 Haziran 2014 Salı

Bayat Pide Pizzası



Ramazanda orucun verdiği açlıkla iftarda sıcacık yemenin hayaliyle bolcana alınan pideler maalesef tüketilemiyor ve bayatlamış şekilde kalıyor.Peki bu pideleri ne yapmalı ekmek de değil ki her çeşit tarife uygulansın .Ben bu tarifi geçen sene yapıp facebookta paylaştığımda bir çok insan hemen ertesi günü yapıp fotoğraflarını atmıştı hepsi çok teşekkür etmişti.Çünkü tadı aynı pizza lezzetinde.O kaskatı pidelerin nasıl olup da yumuşacık pizza hamuruna döndüğüne inanamayacaksınız. Ben sırf bu tarifi yapabilmek için pideler bir an önce bayatlasın isterim her ramazanda:)) Siz de denedikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız:) Özellikle sahurda çok iyi gider :)

MALZEMELER

1 adet bayat büyük Ramazan Pidesi
1 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağ


ÜSTÜ İÇİN
Dilimlenmiş sucuk
Dilimlenmiş mantar
Dilimlenmiş salam
Mısır
Rendelenmiş kaşar peynir


HAZIRLANIŞI;
-Domatesi rendeleyip salça,tuz,kekik,zeyinyağ ile karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
-Pidenin alt ve üstünü bir miktar suyla ıslatıyoruz.
-Pideyi folyo serili tepsiye alıp çatalla üzerine delikler açıp üstünü tama men sosla kaplıyoruz.
-Üzerine dilimlenmiş salam,sucuk,mantar ve mısır dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
-Fırından alıp üstünü tamamen rendelenmiş kaşar peynirle kaplayıp tekrar fırına veriyoruz.
-Kaşarlar eriyince sıcak sıcak dilimleyip ayranla servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe