21 Temmuz 2014 Pazartesi

Mısırlı Pilav


En çok sevdiğim çok pratik pilavlarımdan biridir kendisi.Zaten insan mısır delisi olunca yaptığı şeylere sürekli bir mısır koyma derdine düşüyor,bilmiyorum siz de öyle misiniz ama ben yaptığım şeyde hemen mısırı düşünürüm yakışır mı diye:)  Mutlaka deneyin diyorum,çok kolay çok leziz diyorum daha ne olsun dimi ama?:)

Malzemeler;

  1. 1 adet küçük konserve mısır
  2. 2 su bardağı baldo pirinç 
  3. 2.5 su bardağı sıcak su
  4. 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  5. tuz



Hazırlanışı;

  • Pirinçler 10 dakika kadar suda bekletilir ve yıkanır.
  • Tencereye sıvıyağ alınır ve suyu süzülen pirinçler 2-3 dakika kadar kavrulur.
  • Mısırların suyu süzülüp eklenir.
  • Biraz daha kavrulduktan sonra kaynattığımız suyu eklenir.
  • Ocak en küçük gözde en kısık ateşe alınır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  • Pilav demlenmeye bırakılır.
  • Demlendikten sonra 5-10 dakika kedini çekmesi beklenir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe