24 Nisan 2014 Perşembe

Limonlu Cheesecake Tarifi


Daha düne kadar cheseecake yemeyen ben son 1 aydır bu güzel tariflerle delisi oldum:)) Özellikle bu limonlu cheseecake tarifinde peynir tadı çok hafiflemiş olduğundan en çok bu tarifimi seviyorum.

Buyrunuz tarif;

26 cm'lik kelepçeli kalıbımda yaptığım cheseecake'im için malzemeler;

Tabanı için;

2 paket eti burçak bisküvi
100 gr becel bitkisel margarin

Krema malzemesi

 2 paket (400 gr) labne peyniri
 1 kutu krema
 1 su bardağı  şeker
 2 yemek kaşığı nişasta
 1 paket vanilya
 1 limonun suyu
 1 limon kabuğu
 3 yumurta

Sosu için ;

1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker



Hazırlanışı;
Yağımızı eritip büskivileri rondodan geçiriyoruz hepsini harmanlıyoruz.26 cmlik kelepçeli kek kalıbının altına yuvarlak yağlı kağıt kesip koyuyoruz.Malzemeyi kek kalıbının altına elimizle bastırarak döşüyoruz. Buzdolabına koyuyoruz.
Bu arada fırını 175 dereceye ısıtıyoruz .
Labne peyniri ve şekeri çırpıyoruz. Sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekliyoruz. Biraz daha çırpıyoruz.Yumurtaları kırıp tekrar  karıştırıyoruz. Kalıbın kenarlarını aliminyum folyoyla kaplıyoruz ve buzdolabına aldığımız kek kalıbına kremayı boşaltıyoruz. Fırına ısıya dayanaklı bir kap içinde su ile birlikte cheseecakeimizi koyuyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
limonu sıkıp bir bardağa koyuyoruz kabuğunu da rendeliyoruz.2 su bardağı suyla beraber bunları tencereye ekliyoruz diğer malzemeleri de ekliyoruz ve cırpma telıyle karıştıra karıştıra pisıriyoruz. Sosun kabuk bağlamaması için kek bir yandan soguyana kadar ara ara sosu karıştırıyoruz. Keki fırından çıkarıyoruz ve sosu üzerine döküyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Üzerini tamamen soğuyana kadar  açık bırakıyoruz.
1 gün buzdolabında dinlendiriyoruz.Afiyet olsuun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe