6 Temmuz 2014 Pazar

Hünkar Beğendi Tarifi



Bayılırım ona bayılırımmm..Hünkar beğendi sevmeyen var mıdır acaba? Bence iftar sofralarının baş tacı. Mutlaka deneyin.Sandığınız kadar zor bir yemek değil.:)

Malzemeler;

  1. 250 gr kuşbaşı et
  2. 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  3. 1 adet soğan
  4. 4 adet biber
  5. 1 adet domates
  6. 1 yemek kaşığı salça
  7. 2 su bardağı su
  8. tuz,karabiber


Beğendisi İçin;

  1. 3 adet patlıcan
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 yemek kaşığı un
  5. 1/2(Yarım) Su bardağı kaşar rendesi
  6. tuz


Hazırlanışı;


  • Öncelikle etimiz hazırlanır.Bunun için sıvı yağ ocağa koyulur ve tava ısınınca etler eklenir.
  • Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğan ve biber ince ince doğranır ve kavrulan etin üstüne eklenir.
  • Bunlar da kavrulunca salçası eklenir ve karıştırılır.
  • Rendelenmiş domates eklenir.
  • 2 su bardağı suyu da eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp etler pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra tuzu,karabiberi eklenir.
  • Patlıcanlar ocakta közlenir.
  • Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve bıçakla küçük küçük doğranır.
  • Tavada yağ ile un kavrulur.
  • Patlıcanlar eklenir ve iyice ezilir.
  • Ocağın altı kısılır ve süt azar azar sürekli karıştırılarak  karışıma ilave edilir.
  • Rendelediğimiz kaşarı eklenir iyice karıştırılır ve ocak kapatılır.

  • En son beğendi alta,etler üstüne dizilir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe