11 Temmuz 2014 Cuma

Erik Şerbeti Tarifi


Osmanlı şerbetlerini canım Emine teyzem çok yapar.Ben de ilk kez onlarda denemiştim sonra vazgeçilmez oldu tabi benim için:) Özellikle de iftar sofralarına en çok yakışan içeceklerin şerbetler olduğunu düşünüyorum.Ezilmiş eriklerinizi değerlendirmek için de harika bir tarif.Buyrun;

Malzemeler;

  1. 1 kg kırmızı erik
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 adet kabuk tarçın
  4. 3 adet karanfil
  5. 2 litre su


Hazırlanışı;

  • Erikler iyice yıkanır.
  • Derin bir tencereye erikler alınır.Üzerine şeker,su,tarçın ve karanfili eklenir.
  • Kaynamaya bırakılır.
  • Eriklerin kabukları soyulana kadar kaynatılır.Kabukları kendini bırakıp soyulduğunda ocağın altı kapatılır.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilir.
  • Buz dolabında 2 sa bekletildikten sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Erik şerbetini çok severim birde iftar sofrasında ayrı bir güzel oluyor elinize sağlık

    YanıtlaSil

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe