8 Ağustos 2014 Cuma

Tereyağlı Bulgur Pilavı(Köy Pilavı)






Tereyağlı köy pilavı yine diyabetik tariflerden:) Diyabetliyseniz elbetteki pirinç pilavını hayatınızdan çıkartıyorsunuz. Sizin için tabiki bazı öğünlerde bulgur pilavı serbest fakat bulgur pilavını tercih ettiğiniz zamanlarda ekmek yemeyeceksiniz.Böylece öğününüzü dengeleyeceksiniz.

Bu pilav tarifi tam size göre hem çok lezzetli hem sağlıklı;

Malzemeler;
  1. 2 su bardağı bulgur
  2. 5 yemek kaşığı arpa şehriye
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. 2.5 su bardağı sıcak su
  5. 1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı;
  • Bulgurlar yıkanır ve suyu süzülür.
  • Tereyağı tencereye alınır ve eritilir.
  • Arpa şehriye eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kavrulan şehriyeye bulgur eklenip 3-4 dakika bu şekilde kavrulur.
  • Tuzu eklenir.
  • Kaynamış suyu eklenip ocak en kısık ateşe getirilir  ve tencerenin kapağı kapatılır.
  • Pilav demlenince ocak kapatılır.
  • Afiyet olsun.





1 yorum:

  1. Çok iştah kabartıcı görünüyor. Bu fotoğrafı görünce aklıma bizim köyde yapılan alaca aş geldi. Bulgur ve pirinç karışımı pilav. Çok lezzetli olur. Bulgur ve arpa şehriye de çok güzel olmuştur. Mis gibi de kokar.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe