16 Nisan 2014 Çarşamba

Kabak Mücveri Tarifi



Siz de kısa süreli bir tarif olsun lezzeti bol olsun diyorsanız sofranızın tam ortasına mücverlerinizi yapıp koyun derim:)Buyrunuz tarif;

Malzemeler;
5 adet kabak
6 adet yeşil soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 türk kahvesi fincanı un
3 adet yumurta
6 dal taze nane

Hazırlanışı;
Kabaklar iyice yıkanır ve kabukları kazınır.Ardından rendelenir.Rendelenen kabakların suyu iyice elimizle sıkılır.(Dikkat buradaki püf noktamız bu mutlaka kabağın suyunu iyice sıkmamız lazım.)
Bundan sonra rendelenmiş suyu sıkılmış kabaklar bir kaba alınır,üzerine 3 yumurtası kırılır.Unu eklenir.İnce ince doğradığımız soğan,maydanoz,nane ve dereotu eklenir.Tuzu ve karabiberi de eklendikten sonra bunlar iyice karıştırılır.
Yağ iyice kızdırılır.Ve bir yemek kaşık yardımıyla ,Dolu dolu 1 yemek kaşığı kadar aldığımız mücver kaşık ters çevrilerek yağa bırakılır.Altlı üstlü kızartılır.
Fazla yağını alması için kağıt havlu konulu bir tabağa kızaran mücverler konulur.Ilınınca afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe