Tam okuldaki derslerin ne kadar ağır oluşundan ,kitapların kalınlığından yakınırken bir anda mutfağa giriyorum ve içimdeki olumsuz tüm enerjiler birden bire yok oluveriyor:) İşte diyorum bana iyi gelen şey bu mutfak,huzur buluyorum burada:) Gerçekten tüm enerjimi toplayıp geri dönüyorum bu sefer çalışmaya.Kimine bu kadar haz vermese de mutfakta uğraşmak benim için gerçekten evin en güzel yeri :))
Gelelim bugünkü tarifime ,bu ekmekleri internette görmüştüm bir gün ama hangi site ne yazık ki hatırlayamıyorum:(
Seneler geçti üzerinden anca deneyebildim.Daha önce denemediğime çok pişman oldum ne güzel bir ekmek oldu anlatamam:))
Mantar seviyorsanız mutlaka denemenizi önerdiğim bir lezzet :) Bu cumartesi evde yaptım herkes tarafından da çok beğenildi,farklılık istiyorsanız ekmeğin üzerine sucuk,kaşar koyup fırınlamaktan bıktıysanız buyrun mis gibi sote mantar kokan tarifime:)
Mantarlı Ekmek
Malzemeler;
(5 ekmek için)
- 5 adet dilim ekmek
- 12 orta boy kültür mantarı
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı kaşar rendesi
Hazırlanışı;
- Mantarlar yıkanır ve kurulanır.
- Kurulanan mantarlar rendenin büyük kısmıyla rendelenir.
- Bir kaba yumurta kırılır ve çatalla çırpılır.
- Rendelediğimiz mantar,kaşar ve baharatlar bu yumurtaya eklenir.
- Çatal yardımıyla iyice karıştırılır.
- Ekmeklerin üzerine becel margarin ya da tereyağı fırça yardımıyla sürülür.
- Karışım ekmeğin üzerine çatal yardımıyla yayılır.
- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık 10 dakika)
Afiyet olsuun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder