1 Mart 2014 Cumartesi

Mantarlı Ekmek



Tam okuldaki derslerin ne kadar ağır oluşundan ,kitapların kalınlığından yakınırken bir anda mutfağa giriyorum ve içimdeki olumsuz tüm enerjiler birden bire yok oluveriyor:) İşte diyorum bana iyi gelen şey bu mutfak,huzur buluyorum burada:) Gerçekten tüm enerjimi toplayıp geri dönüyorum bu sefer çalışmaya.Kimine bu kadar haz vermese de mutfakta uğraşmak benim için gerçekten evin en güzel yeri :))
Gelelim bugünkü tarifime ,bu ekmekleri internette görmüştüm bir gün ama hangi site ne yazık ki hatırlayamıyorum:(
Seneler geçti üzerinden anca deneyebildim.Daha önce denemediğime çok pişman oldum ne güzel bir ekmek oldu anlatamam:))
Mantar seviyorsanız mutlaka denemenizi önerdiğim bir lezzet :) Bu cumartesi evde yaptım herkes tarafından da çok beğenildi,farklılık istiyorsanız ekmeğin üzerine sucuk,kaşar koyup fırınlamaktan bıktıysanız buyrun mis gibi sote mantar kokan tarifime:)


Mantarlı Ekmek

Malzemeler;
(5 ekmek için)


  • 5 adet dilim ekmek
  • 12 orta boy  kültür mantarı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı kaşar rendesi


Hazırlanışı;



  1. Mantarlar yıkanır ve kurulanır.
  2. Kurulanan mantarlar rendenin büyük kısmıyla rendelenir.
  3. Bir kaba yumurta kırılır ve çatalla çırpılır.
  4. Rendelediğimiz mantar,kaşar ve baharatlar bu yumurtaya eklenir.
  5. Çatal yardımıyla iyice karıştırılır.
  6. Ekmeklerin üzerine becel margarin ya da tereyağı fırça yardımıyla sürülür.
  7. Karışım ekmeğin üzerine çatal yardımıyla yayılır.
  8. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık 10 dakika)
Afiyet olsuun:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe