2 Şubat 2014 Pazar

Yumurta Kapama Tarifi


Bizim kahvaltılarımızın vazgeçilmezi ;ekmeği baharatlı terayağına bana bana yediğimiz yumurta kapama'mız. Denemediyseniz mutlaka mutlakaaa deneyin ,sonra her kahvaltıda yaptığınız ve sürekli istenen bir tarif olucak:)
Üstelik görüntüsü de çok hoş:) yarın kahvaltıya yumurta kapama yapmak isterseniz

Malzemeler;

4 kişi için;

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı(bol tereyağı istiyorsanız ekmek banmak için arttırabilirsiniz)

Üzerine;
  • pulbiber,karabiber,kekik ve tuz

Hazırlanışı;
Yumurtalar haşlanır.Haşlama suyu kaynadıktan sonra 120 ye kadar sayıyorum ben yumurta kapama yapımı için .Sonra haşlanan yumurtalar soğuk suya tutulur ve kabukları soyulur.Tereyağı tavada eritilir.Ve yumurtaların sarısı aşağı gelecek şekilde konulur.Baharatlar istenildiği miktarda serpiştirilir ve afiyetle yenir:))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe