İstanbul'da bu otu Pazar sabahları Kasımpaşa semtinte kurulan köy pazarından temin edebilirsiniz:)
Buyrunuz bu inanılmaz lezzetin tarifi:)
Malzemeler;
- Yarım kg sakarca
- 1 adet patates
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı z.yağı ya da az miktarda tereyağı
Hazırlanışı;
Sakarcalarımız iyice yıkanır.15 dakika suda haşlanır.(Ayrıca haşladıktan sonra bir kızmını buzluğa da kaldırabilirsiniz.) 1 tane patates haşlanır ve küp küp doğranır.Sakarcalar haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir kapta patates yumurta ve baharatlarla harmanlanır. Yağsız tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve harcımız aktarılır.Altı iyice piştikten sonra diğer tarafa çevrilir.Diğer tarafa çevirirken de 1 yemek kaşığı zeytin yağı eklenir.Pişince borcama alınır ve afiyetle yenilir..:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder