2 Şubat 2014 Pazar

Ayıcık Ekmekler



Ekmek ekmek olalı böyle tatlılık,şirinlik görmedii:))Özellikle çocuklarınızın bayılacağı bu ayıcık ekmek tarifini mutlaka denemenizi öneriyorum,yapılışı çok kolay üstelik son zamanlarda dışarıdan alınan ekmeklerde çıkan katkı maddelerinden sonra ekmeğimizi evde yapmak en sağlıklı çözüm:)

Not; tarifi devr-i alem sitesinde görmüştüm pek bir değişiklik yapmadan uyguladım ,
Buyrunuz tarifii

Malzemeler;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çörekotu
  • Çörek otunu yapıştırmak için yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı;
yumurta ve çörekotu hariç tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.40 dakika kadar hamurumuzun mayasının gelmesi beklenir.Hamurdan toplar yapıp üzerine minik toplar hazırlayıp kafasını ve gözünü oluşturuyoruz.
yumurta beyazını yüz kısmına sürüp ,çörek otunu dik yerleştirip 2 göz ve yan yerleştirip 1 ağız yapıyoruz.10 dakika da tepsi mayasının gelmesi beklenir.220 derecede 15 dk pişirilir.Sıcacık ekmek kokuları eşliğinde afiyetle yenir:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe