Bugün annemle beraber ilk kez mantı açtıkk,annem şeklinin minik muskalar şeklinde olması için ısrarcı davrandığı için klasik mantılardan yapmadık,tadı gerçekten harika olmuştu..Hazır aldıklarımızın içine ne kattıklarını bile bilmiyoruz(soya konuluyormuş vs.) onun için 1 yiyimlik kendinizi de çok yormadan bu mantılardan yapabilirsinizz:) Biz 5 kişilik yaptık toplam 1 saatimizi aldı haşlamasıyla beraber ,hem sağlık için hem de daha yoğun bir lezzet için evde yapmanızı tavsiye ediyorum:)
yalnız mantı hamurunun bir özelliği var ki hamurunun çok sert olması gerekiyor.Püf noktası burada yatıyor.Kolay gelsinn:))
Malzemeler;
yalnız mantı hamurunun bir özelliği var ki hamurunun çok sert olması gerekiyor.Püf noktası burada yatıyor.Kolay gelsinn:))
Malzemeler;
- yarım kg un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ılık su(sert kıvam elde edecek kadar)
- 250 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı silme karabiber
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı nane
Üzerine;
- yoğurt
- Yağlı sos(toz biber,tereyağı,nane,kekik,
karabiberli)
Hazırlanışı;
Un bir kaba alınır tuzla karıştırıır ve ortası açılır.Ilık su azar azar kıvam alana kadar ilave edilir.Hamur sert bir hamur olacak.Yoğurulur.Ve 10 dakika kadar hamurumuz dinlendirilir.
Kıyma bir kaba alınır ,soğan rendenin ince yeriyle rendelenir ve baharatlar da harca eklenir ve karıştırılır.
Dinlendirilen hamurumuz 5 bezeye bölünür. ilk olarak 1 bezesi alınır ve oklavayla açılır.İncelen hamur 2 cm genişliğinde kesilir.kesilen hamurlar da yan yana dizilip kare olacak şekilde küçük parçalara ayrılmak üzere kesilir.Bu kesilen minik kare hamurların içine fotoğrafta göründüğü gibi azcık ortasına biraz kıyma karışımından konur.Ve muska şeklinde kapatılır.Bez serili tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yapışmaması için dizilir.Su kaynatılır.İçine biraz sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tuz eklenir.Kaynayan suya mantılar şekli bozulmayacak şekilde dikkatlice atılır.8-10 dakika sonra suyu süzülerek tabağa alınır.Üzerine yoğurt eklenir ve mantı için yağlı sosu hazırlanır.Afiyetle yenirr:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder