Ani gelen misafir için bire bir
Malzemeler;Sade pasta tabanı için;
- 1 paket sade pötibör
- 1/4 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı margarin
Kakaolu pasta tabanı için;
- 1/4 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket kakaolu pötibör
Kreması İçin;
- 2 çay bardağı süt
- 4 çorba kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
- yarım paket margarin
İçine ;
- 2 adet küçük muz
Süslemek için;
- Vişne
- Antep Fıstığı
Hazırlanışı;
Sade ve kakaolu pötibör büsküvi ayrı kaplarda içlerine süt ve margarinleri katılarak yoğrulur ve hamur elde edilir.Tezgahın üzerine sera serilir ve beyaz hamur konulur.Üzerine bir sera daha eklenir ve merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde bu hamur açılır.Daha sonra kakaolu hamura da aynı işlem uygulanır yine 2 tarafı da seralı bir şekilde dikdörtgen şekil verilerek açılır.Bir yandan kreması hazırlanı.Süt ocağa konulur ve içine vailin,şeker,un ve yağ eklenir iyice karıştırılır 4 dakika sonra kıvam koyulaşınca ocaktan alınır.Önce Beyaz hamur seradan çıkartılır ve tezgaha konulur üzerine seradan çıkartılmış kakaolu hamur eklenir.Ve kremanın yarısı bu kakaolu hamur üzerine yayılır.Muzlar yarıya bölünür ve hamurun ortasına konulur.Çok çok dikkatli bir şekilde bu hamur rulo yapılır.Üzerine kalan krema konulur.Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder