Pırasanın en güzel hali bence bu tarifte gizli:)
Mutlaka denemeniz gereken bir tarif tadı damağınızdan gitmeyecek:)
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa için;
Malzemeler;
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet portakal
- 4 yemek kaşığı Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı;
Havucu kuş başı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.
Pırasayı çarpraz şekilde kesip,sotelenen havuçların üzerine ekliyoruz ve pırasalar ölünceye kadar onları da soteliyoruz.
Pirinci ekleyip portakalların suyunu sıkıyoruz.
Tuz ve şekeri de ekliyoruz.
Pişmeye bırakıyoruz.Afiyetle yiyoruz:)
Pırasayı çarpraz şekilde kesip,sotelenen havuçların üzerine ekliyoruz ve pırasalar ölünceye kadar onları da soteliyoruz.
Pirinci ekleyip portakalların suyunu sıkıyoruz.
Tuz ve şekeri de ekliyoruz.
Pişmeye bırakıyoruz.Afiyetle yiyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder