2 Şubat 2014 Pazar

Sütlü İrmik Tatlısı



Benim gibi çok fazla tatlı sevmeyen birinin bile çok severek yediği Sütlü İrmik Tatlısını büyük ihtimal biliyorsunuzdur ama hem tekrar hatırlatmış olayım hem de bilmeyenler varsa onlar da bu çok pratik 7-8 dakikada hazırlanan bu az malzemeli tatlıyı öğrensinler:)
Çok hafif olduğu için 1 borcam 4 kişiye anca yetiyor,çünkü 1 yiyen 3 dilim birden yiyor ona göre yapın derim:))) Ama normalde verdiğim ölçülere göre 12 dilim çıkıyor.Geçelim tarifee:)

Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • yarım paket kakaolu petibör bisküvi

Hazırlanışı;
Süt ocağa konulur irmik,şeker ve vanilin eklenir.Kayanayana kadar sürekli karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır.Borcam ıslatılır.Borcama tatlının yarısı dökülür.Bisküviler dizilir.Diğer yarısıyla üzeri kapatılır.1 saat buzdolabında dinlendirilir.Tarçınla servis edilir.Afieyt olsunn:))
7 dakikada hemen mutfağa girip hazırlayın derim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe