22 Mayıs 2014 Perşembe
Bisküvili Muhallebili Mini Tart
Delisi olduğum bir tarifle geldimmm:)) Hepinizi de çook özledim ayrıca şu yoğunluktan kurtulup kendimi mutfağa atmak istiyorum artık:)
Dışarda yediğimiz mini tartları çok severim ama fazla ağır fazla yağlı oluyorlar o yüzden canım çektiği zamanlarda karşı komşumuzdan aldığım bu güzel tarifi yaparım kendimize :)
Hem tart hamuru bisküvili hem de bu tart muhallebiliiiii!:)
Eminim çok seveceksiniz siz de:)
Buyrunuz;
Malzemeler;
25 adet için;
1.5 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
1 adet yumurta
100 gr eritilmiş margarin ya da tereyağ
Muhallebisi;
3 su bardağı soğuk süt
3 çorba kaşığı pirinç unuü
2 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Hazırlanışı;
Bisküvileri rondodan un halinde çekiyoruz.
Margarini bir tavada eritiyoruz.Ve ılıması için tezgaha alıyoruz.
Bir kaba bisküvileri,margarini koyuyoruz üzerine yumurtamızı da kırıp hamurumuzu yoğuruyoruz.
en ufak muffin kalıplarının ya da tart kalıplarının içine aynı boyuttaki muffin kağıtlarından koyuyoruz.
Hazırladığımız hamurdan kalıbın boyutuna göre bir parça alıp kalıba sıvıyoruz.
180 derece fırında 10 dakika mis gibi kokular yayana kadar yani pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Muhallebi için;
Tüm malzemeler bir tencereye koyulur ve çırpılır.
Topaklanmaması için sürekli çırpılarak orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirilir.
Koyu kıvam alınca ılınması beklenir ve buzdolabında 2 saat dinlendirilir.
Muhallebi soğuyunca soğuyan tart hamurunun içine sıkma torbası yardımıyla sıkılır.Üzeri meyvelerle süslenir.Buzdolabında 1 saat daha dinlendirildikten sonra afiyetle yeniir.:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder