3 Haziran 2014 Salı
Kaşarlı Biber Sote
Ben size şu kadar söyleyeyim bu tarif hayat kurtarır!:)) Habersiz gelen misafire yapın,kahvaltıya 5 dakikada hazırlayın,akşam yemeğine fırına atıp yapın vs vs :) Yani her türlü sizin sofranızın en hafif gözdesi olmaya aday bir o kadar da kolay...
Soteleyip fırına atarsanız 10-15 dakikada ,fırına koymadan direkt tavada kaşarını eritirseniz de sadece 7-8 dakika :) Tam yaz yemeği oldu ,tadan herkes bayıldı benden söylemesi...:)
Malzemeler;
3 adet kırmızı biber
10 adet yeşil biber
1/2 su bardağı kaşar rendesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 iri diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı;
Biberler yıkanır.Halka halka doğranır.
Tavaya zeytinyağı dökülü ve biberler ölene kadar yaklaşık 4-5 dakika sotelenir.( Ben biraz diri kalmasını seviyorum siz damak tadınıza göre soteleme işlemini uzatabilirsiniz.)
Sotelenen biberlere rendelediğimiz sarımsak eklenir.(Yoğun sarımsak tadından hoşlanmıyorsanız sarımsağı rendelemek yerine minik minik doğrayın.)
Baharatları eklenir.
Eğer benim gibi ocakta kaşarları eritecekseniz kaşarları ekleyip ocağın altını kısıp tavanın üzerini cam bir tencere kapağıyla örtülür ve kaşarlar eriyene kadar beklenir.
Eğer fırında yapacaksanız biberler bir borcama alınıp kaşarları üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 200 deece fırında kaşarların üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Ben her iki tülü de yapıyorum açıkçası bir farkı yok onun için daha pratik olan ocağı öneririm.Ancak misafirlerinize ikram için yapacaksanız sunumun borcam da olacağı için daha hoş olmasından ötürü fırını öneririm.:))
Afiyet olsuun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder