18 Mayıs 2014 Pazar

Patlıcan Kebabı Tarifi



Malzemeler;
4 adet patlıcan
Yarım kg (500 gr) köftelik kıyma
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak

Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı ılık su

Üzerine;
5-6 adet biber
2 adet soğan
1 adet domates

Hazırlanışı;

Patlıcanlar 2-3 parmak eninde dilimlenir yıkanır ve tuzlu suda yarım saat siyah suyunu salması için bekletilir.

Köfte iyice yoğurulur.Ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.

Patlıcanlar ve köfteler yan yana sıra sıra dizilir.En son biberler,domates,soğan yıkanıp dilimlenir ve üzerlerine koyulur.

Salça suda ezilir.Ve tepsiye dökülür.

200 derece fırında 0-45 dakika pişirilir.Patlıcanlar yumuşayınca ve köfteler kızarınca fırından alınır.

Not;Dilerseniz sosunu koymadan da fırınlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe