Etli dolmayı çok seven biri olarak tarifimi sizinle yapılış aşamalrıyla paylaşıyorum, güzel bir öğün bile oluyor,gönül rahatlığıyla deneyin ,afiyet olsun:)
Malzemeler;
- 500 gr salamura asma yaprağı
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 300 gr dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet orta boy domates
- Tuz,
- karabiber, kuru nane
- 3 su bardağı kaynar su
- Servis için Yoğurt
Hazırlanışı;
Salamura yaprakları tuzunu atması için yaklaşık 10 dk. kaynatıyoruz, kaynayan yaprakları süzgece alarak süzüyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğruyoruz, domatesleri rendeliyoruz, pirinci ılık suda yıkayarak süzüyoruz.Pirinç, kıyma, baharatlar ve diğer tüm malzemeyi fotoğrafta gördüğümüz gibi bir geniş ve derin bir kaba alıyoruz ve yoğuruyoruz Asma yaprağını düz bir zemine alıyoruz , içine fotoğraftaki gibi kıymalı harçtan koyarak fotoğraftaki gibi sarıyoruz.Sonra suyunu ve 3 yemek kaşığı sıvıyağı da ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere pişiriyoruz.Yoğurt ile servis ediyoruz afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder