Hepinize merhabalar canım okuyucum,
Çok uzun zaman olmuş tarif eklemeyeli. Aslında yeni yeni bir sürü tarifler denedim ama iş bloga ekleme kısmına gelince saatlerimi aldığından birazcık üşendim diyebilirim:)
2 haftadır pazarlar adeta mantar kaynıyor.Benim en sevdiğim , memleketimin kanlıca'sımı dersiniz,istiridye mi dersiniz... Bu durum en çok beni sevindirdi galiba. Çünkü tam bir mantar delisiyim:)
İstiridye mantarın kavurmasına bayılırım.Denemediyseniz mutlaka alın ve deneyin derim.
Ayrıca mantarınızı yaparken,mühürlemeye önem gösterin.Bu sayede lezzetinizi 2'ye katlarsınız.
Buyrunuz tarife geçelim
Malzemeler:
- Yarım kg istiridye mantar
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 silme çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
- Mantarı iyice yıkayın ve uzun şeritler şeklinde kesin,kağıt havluyla kurulayın.
- Geniş bir tavayı ocağa alın ve iyice kızdırın.Yağını ekleyin ve 1 dakika sonra mantarı koyun. Mantarı koyduğunuzda cıs sesi gelmesi lazım.
- Mantarınızı ekleyin.(tüm mantarlar tavaya temas edebilsin.Gerekirse 2 kerede ayrı ayrı mühürleyin.Bu kısım çok önemli.)
- Mantarın her yerini tavaya temas ettirin.
- Mantar kahverengimsi bir görünüm alınca baharatları ekleyip ocaktan alın.
- Bu işlemler esnasında mantar suyunu bırakmayacak.Suyu içine hapsedecek.Böylece mantarınız daha lezzetli olucak.Denediğinizde farkı anlayacaksınız:)
Ellerinize sağlık çok lezzetli gözüküyor farklı ve nefis yemek tarifleri için sayfamız tarifinisevdim.com'a da gözatabilirsiniz :)
YanıtlaSil