Malzemeler;
Yarım paket baklavalık yufka
1.5 su bardağı tahin
1.5 su bardağı şeker
1 su barağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı;
Tahin,şeker,sıvıyağ bir kasede karştırılır.
1 adet yufkanın yarısına 2 çorba kaşığı kadar bu karışım dökülür sonra fırça yardımıyla yufkanın yarısına yedirilir.Üzerine biraz ceviz serpilir.Karışım koymadığımız diğer yarısı bu harçlı kısmın üzerine kapatılır.İp ince bir rulo sarılır.
3 parmak kalınlığında kesilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm tepsi dolunca üzerine fırçayla biraz sıvıyağ sürülür .
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsuun:))
Bir çeşit ev baklavası olmuş. Görüntü de ne kadar lezzetli olduğunu gösteriyor. Ellerinize sağlık. Bu arada müsadenizle izleyiciniz oldum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlhan Bey , biz de sizin tariflerinizi takipteyiz ...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım benim. Nefisssss görünüyor. Bizde tahinli, susamlı tarifleri pek severiz. Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Merhaba :))
YanıtlaSilBayılırım tahinli lezzetlere, ellerinize sağlık...
Nefis görünüyor,
sevgiler İzmir'den....