Yıllardır yaptığım bizde çok sevi lerek yenilen nefis bir lezzett;
2 Renkli Pratik Kurabiye
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Oda sıcaklığındaki katıyağ ve un ve kakao hariç diğer malzemeler bir kapta karıştırılır.En son unu eklenir.Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurun yarısı ayrı bir kaba alınır.1 tanesine 3 yemek kaşığı kakao eklenir.Beyaz hamura da 3 yemek kaşığı un eklenir ki aynı kıvamda olsunlar.Sonra cevizden biraz küçük beyaz hamur alınır ve elde yılan şekli verilir.kakaolu hamurdan alınır ve yılan şekli verilir.Artı şeklinde beyazın üstüne kakaolu yılan hamur eklenir ve daha sonra beyazın uçları ortaya birleştirilir.Sonra da kakaolunun uçları ortada birleştirilir ve elimizde yuvarlanır.Bu şekli verilir.180 derecede üzeri çatlayıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsuunn:)
2 Renkli Pratik Kurabiye
Malzemeler;
- 1 paket bimin sole katıyağı (Hamurişlerine lezzet kattığı için bunu kullanıyorum.)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bard yoğurt
- 1 su bard şeker
- 2 paket kabart tozu
- 1 pkt vanilya
- 1 adet yumurta
- un
- 3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı;
Oda sıcaklığındaki katıyağ ve un ve kakao hariç diğer malzemeler bir kapta karıştırılır.En son unu eklenir.Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurun yarısı ayrı bir kaba alınır.1 tanesine 3 yemek kaşığı kakao eklenir.Beyaz hamura da 3 yemek kaşığı un eklenir ki aynı kıvamda olsunlar.Sonra cevizden biraz küçük beyaz hamur alınır ve elde yılan şekli verilir.kakaolu hamurdan alınır ve yılan şekli verilir.Artı şeklinde beyazın üstüne kakaolu yılan hamur eklenir ve daha sonra beyazın uçları ortaya birleştirilir.Sonra da kakaolunun uçları ortada birleştirilir ve elimizde yuvarlanır.Bu şekli verilir.180 derecede üzeri çatlayıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsuunn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder