Herkese merhabalar ; Bilmem bilir misiniz yumurtalı böreği? Bizim Kastamonu yöresinde çok yapılır.Dedem hep babanemden yumurtalı börek isterdi.Neden hep insan bu böreği ister yedikten sonra anlıyorsunuz:))
Gerçi ailede hiçbirimizin yaptığı babaneminkinin lezzeti gibi olmuyor.Özellikle bu böreği babanem olduğu zaman ona yaptırıyoruz.Defalarca izledim bizimkine ek olarak ne koyuyor da böyle lezzetli oluyor diye.Ama yok bizimkinden farkı yok.:))) Babanemin elinin mükemmel lezzeti işte.Böyle bir şey yememişsinizdir:) Ama napalım bizimki onun kadar güzel olmasa da lezzetli oluyor işte :))) Şaka bir yana mutlaka denemenizi önerdiğim bir börek.Özellikle kahvaltı sofralarına çok yakışıyor.Hem az malzemeli hem aşırı lezzetli.Buyrunuz tarifi;
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 3 adet yufka
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı su + 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
- Öncelikle yumurtaları bir kaba alın,tuz ve karabiberini ekleyip çatalla iyice çırpın.
- Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin ve yumurtaları dökün.
- Yumurtalar pişince tahta kaşık ile bunu minik minik parçalara bölün.
- Sonra bir yufkayı alın ve 2 yemek kaşığı yağ koyduğunuz tavaya bunu ortalayarak yerleştirin.
- Üzerine su ve sıvıyağ karışımı sosundan ekleyin ve fırçayla yayın.
- Yufkadan bölüp üstüne kat yerleştirin.
- Tekrar sosu dökün ve aynı işlemi yufkanın yarısı için tekrarlayın.
- Yumurtaları üzerine dökün ve yayın.
- Yufkaların geri kalanı için de aynı önceki işlemi yapın.
- En son yufkalar bitince ilk erleştirdiğiniz yufkanın tavadan dışarı sarkan ksıımlarını da tavanın içine doğru kapatın.
- Ve en kısık ateşte böreğin alt tarafını tavayı çevire çevire pişirin.
- Alt taraf piştikten sonra diğer taraf için de aynısını yapın.
- Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder