Patates oturtmasını ben çok severim sık sık da yaptığımız bir yemektir.Eğer siz hala denemediyseniz mutlaka öneririm:)
Malzemeler;
(6-7 kişilik)
- 4 adet büyük boy patates
- Yarım kg kıyma
- 1 adet soğan
- 6 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
Suyu için;
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı;
- Patatesler soyulur ve yarım cm kalınlığında dilimlenir.
- Dilimlenen patatesler yarı pişmiş olacak şekilde arkalı önlü kızartılır.
- Kızaran patatesler kağıt havlu üzerine alınır.
- Bu sırada kıymalı harç hazırlanır.Bunun için sıvıyağ tavaya koyulur ve kıymalar kavrulmaya başlanır.
- Kıyma kavrulunca ince dilimlediğimiz soğan,biber ve sarımsak eklenir.Bunlar da kavrulunca salçası ve baharatları eklenir.
- Rendelediğimiz domates eklenir ve 3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alınır.
- Patatesler tepsimizin ilk katı için dizilir.
- Üzerine kıymalı harcın tamamı koyulur ve yayılır.
- En üstüne de patateslerin kalanı dizilir.
- Salçalı su üzerinde gezdirilir. Ve 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Afiyet olsun...
Çok nefis görünüyor, fotoğraflar harika. Uzun zamandır yememiştim, özlemişim. Hatırlamam iyi oldu :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDenizcim çok teşekkür ederim,çok mutlu oldum:)
YanıtlaSilBen de çok sevdiğimden sık sık yaparım,afiyet olsun:)