6 Temmuz 2014 Pazar

Patates Oturtması Tarifi



Patates oturtmasını ben çok severim sık sık da yaptığımız bir yemektir.Eğer siz hala denemediyseniz mutlaka öneririm:)

Malzemeler;
(6-7 kişilik)

  1. 4 adet büyük boy patates
  2. Yarım kg kıyma
  3. 1 adet soğan
  4. 6 adet yeşil biber
  5. 2 adet orta boy domates
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1çay kaşığı kekik
  8. 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  9. 1 silme çay kaşığı karabiber
  10. 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  11. 2 diş sarımsak


Suyu için;

  1. 2 su bardağı kaynamış su
  2. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  3. 1 tatlı kaşığı kekik



Hazırlanışı;


  • Patatesler soyulur ve yarım cm kalınlığında dilimlenir.
  • Dilimlenen patatesler yarı pişmiş olacak şekilde arkalı önlü kızartılır.
  • Kızaran patatesler kağıt havlu üzerine alınır.
  • Bu sırada kıymalı harç hazırlanır.Bunun için sıvıyağ tavaya koyulur ve kıymalar kavrulmaya başlanır.
  • Kıyma kavrulunca ince dilimlediğimiz soğan,biber ve sarımsak eklenir.Bunlar da kavrulunca salçası ve baharatları eklenir.
  • Rendelediğimiz domates eklenir ve 3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alınır.
  • Patatesler tepsimizin ilk katı için dizilir.
  • Üzerine kıymalı harcın tamamı koyulur ve yayılır.
  • En üstüne de patateslerin kalanı dizilir.
  • Salçalı su üzerinde gezdirilir. Ve 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor, fotoğraflar harika. Uzun zamandır yememiştim, özlemişim. Hatırlamam iyi oldu :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Denizcim çok teşekkür ederim,çok mutlu oldum:)
    Ben de çok sevdiğimden sık sık yaparım,afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe