Bayılırım ona bayılırımmm..Hünkar beğendi sevmeyen var mıdır acaba? Bence iftar sofralarının baş tacı. Mutlaka deneyin.Sandığınız kadar zor bir yemek değil.:)
Malzemeler;
- 250 gr kuşbaşı et
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 4 adet biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- tuz,karabiber
Beğendisi İçin;
- 3 adet patlıcan
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2(Yarım) Su bardağı kaşar rendesi
- tuz
Hazırlanışı;
- Öncelikle etimiz hazırlanır.Bunun için sıvı yağ ocağa koyulur ve tava ısınınca etler eklenir.
- Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
- Soğan ve biber ince ince doğranır ve kavrulan etin üstüne eklenir.
- Bunlar da kavrulunca salçası eklenir ve karıştırılır.
- Rendelenmiş domates eklenir.
- 2 su bardağı suyu da eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp etler pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra tuzu,karabiberi eklenir.
- Patlıcanlar ocakta közlenir.
- Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve bıçakla küçük küçük doğranır.
- Tavada yağ ile un kavrulur.
- Patlıcanlar eklenir ve iyice ezilir.
- Ocağın altı kısılır ve süt azar azar sürekli karıştırılarak karışıma ilave edilir.
- Rendelediğimiz kaşarı eklenir iyice karıştırılır ve ocak kapatılır.
- En son beğendi alta,etler üstüne dizilir ve servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder