8 Haziran 2014 Pazar
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyim. Bu nasıl bir çıtırlık bu nasıl bir aroma nefis nefis diyeceğiniz bir tarifle geldim:)) Aslında öyle aşırı farklı bir tarif değil ama bilmiyorum ben çoook fazla seviyorum.Hem limonun kurabiyeye kattığı aromaya hayranım hem haşhaşın verdiği çıtırlığa :) O yüzden kendim çok seviyorum sizin de seveceğinize eminim:) Uzatmadan tarife geçiyorum;buyrunuz
Malzemeler;
25 adet için;
125 gr tereyağı ya da margarin(Oda sıcaklığında)
1 adet orta boy yumurta(Oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 adet limonun kabuğunun rendesi
3 su bardağı un
Hazırlanışı;
Un hariç tüm malzemeler bir kaba alınıp karıştırılır.
Un azar azar eklenerek hamur yoğurulur.Kulak memesi kıvamı bir hamur elde edilir.
Hamur tezgahın üzeri biraz unlanıp merdaneyle istediğiniz kalınlıkta açılır. Eğer kurabiyenizin bisküvi gibi çıtır çıtır olmasını isterseniz biraz daha ince açmalısınız.Yumuşak olmasını isterseniz ise hamuru açarken biraz kalın açın.
Kurabiye kalıbıyla kesilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Üzerinin kızarmamasına dikkat edin.İçi tam pişmeli ama kurabiyeniz kızarmamalı :)
Afiyet olsuun:))
hashasli falan tamm benlik bir tarif bu.
YanıtlaSilpazar gunu yapicam insallahhh.
Ellerine saglik canim.
kocaman sevgilerimle
Limonlu lezzetleri hep sevmişimdir..Ellerine sağlık pek çıtır görünüyor..mis gibi de kokuyordur şimdi..neffiss..:)
YanıtlaSilçook teşekkür ederimm tavsiye ederim sevgiler..:)
YanıtlaSil