10 Haziran 2014 Salı

Karpuzlu Limonata Tarifi





Yabancı bir sitede gördüğüm bu karpuzlu limonatayı görür görmez acil yapmalıyım diyip hemen mutfağa geçmiştim.Gerçekten çok tatlı bir görünümü var:) Tadı konusunda şunu söyleyebilirim limonatanın içinde karpuz tadı hissedilmiyor sadece renk amaçlı kullanıyorsunuz diyebilirim.Mesela daha önceden eklediğim çilekli pembe limonata tarifinde çileğin tadı hissediliyorken bunda pek öyle olmadı.Limonata yazın vazgeçilmez içeceği benim için.Çeşit çeşit yaparım size de öneririm:)

Malzemeler;
3 adet limon
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı karpuz suyu(Rondodan çekilmiş hali)
2 litre su
5-6 dal nane

Hazırlanışı;
Limonlar yıkanır ve 1 saat buzlukta tutulur.Buzluğa kabuğunu kolay rendeleyebilmek için atıyoruz.
Limonun kabukları rendelenir,kaba alınır.Bu limon kabuklarının üzerine şekerimiz koyulur ve elimizle yoğurulur.Limon aromasının iyice şekere geçmesi için bunu yapıyoruz.
Üzerine limonun suyu sıkılır.
Karpuz çekirdekleri ayıklandıktan sonra rondoya koyulur ve çekilir.Bu da karışıma eklenir.
Üzerine 2 litre suyu ve nane yaprakları eklenir.
Karıştırılır ve süzgeçten geçirilir.
3 saat buzdolabında bekletilir ve afiyetle soğuk soğuk içilir.:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe