16 Temmuz 2014 Çarşamba

Tremisu Tarifi


Tremisuyu canım Songül halam çok güzel yapar.Ben de tarifi ondan aldım.Mutlaka denemenizi öneririm.Normalde ben tremisu sevmezken bu tarifle tremisu delisi oldum:)
Malzemeler;
  1. 1 paket hazır kakaolu pandispanya
  2. Muhallebisi için;
  3. 1.5 yemek kaşığı un
  4. 1.5 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
  5. 4 çorba kaşığı şeker
  6. 2.5 su bardağı süt
  7. 200 gr labne peyniri
  8. Keki ıslatmak için;
  9. 2 Çorba kaşığı şeker
  10. 1.5 çorba kaşığı nescafe
  11. 1 çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı;
Hazır almış olduğumuz pandispanyamızı 2 çorba kaşığı şeker 1.5 çorba kaşığı nescafe ve 1 çay bardağı sıcak suyu karıştırarak ıslatıyoruz.Bir yandan da muhallebisini hazırlıyoruz bir tencereye tüm malzemerleri alıp(labne peyniri hariç) blendır ile iyice karıştırıyoruz. Topak topak kalmamasına dikkat ediyoruz. Tencereyi ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp labne peyniri ilave ediyoruz ve yine çırpıyoruz sonra 10 dk kadar soğumaya bırakıyoruz.
Kremanın yarısını altta kalacak pandispanyanın üzerine sürüyoruz. Pandispanyanın üst kısmını da üzerine kapatıyoruz ve kalan kremayı da üzerini kapatacak şekilde sürüyoruz.
Ardından çay süzgeci yardımıyla kremanın üst kısmına kakaomuzu döküyoruz ve fotoğraftaki görüntüyü elde ediyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe