Osmanlı şerbetlerini canım Emine teyzem çok yapar.Ben de ilk kez onlarda denemiştim sonra vazgeçilmez oldu tabi benim için:) Özellikle de iftar sofralarına en çok yakışan içeceklerin şerbetler olduğunu düşünüyorum.Ezilmiş eriklerinizi değerlendirmek için de harika bir tarif.Buyrun;
Malzemeler;
- 1 kg kırmızı erik
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet kabuk tarçın
- 3 adet karanfil
- 2 litre su
Hazırlanışı;
- Erikler iyice yıkanır.
- Derin bir tencereye erikler alınır.Üzerine şeker,su,tarçın ve karanfili eklenir.
- Kaynamaya bırakılır.
- Eriklerin kabukları soyulana kadar kaynatılır.Kabukları kendini bırakıp soyulduğunda ocağın altı kapatılır.
- Soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilir.
- Buz dolabında 2 sa bekletildikten sonra servise hazır.
- Afiyet olsun...
Erik şerbetini çok severim birde iftar sofrasında ayrı bir güzel oluyor elinize sağlık
YanıtlaSil