5 Haziran 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Fasulye Dizme Tarifi


Fasulye dizmeee mmmm:)) İnanılmaz lezzetli tam bir yaz yemeği:) Biz ailece fasulyeyi çok sevdiğimizden her türlüsü pişer bizim mutfakta :) Fasulye dizmeyse hafifliğiyle yaz aylarında vazgeçilmezimizdir.Anneciğimden öğrendiğim bu tarif diyabet hastaları için vazgeçilmez bir yemek.Hemen tarife geçiyorum:)

Malzemeler;

  1. yarım kg taze fasulye
  2. 3 adet domates
  3. 1 adet orta boy soğan
  4. 4 adet sarımsak
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 1 çay kaşığı şeker
  7. Yarım demet maydanoz
  8. 4 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı;

  • Fasulyelerin uçları ve kılçıkları ayıklanır ardından iyice yıkanır.Tencerenin büyüklüğüne göre gerekirse fasulyeler 2'ye bölünür.
  • Domateslerin bir tanesi yıkandıktan sonra tencerenin tam ortasına koyulur.
  • Domatesin çevresine fasulyeler dizilir.Dediğim gibi gerekirse bazılarını 2'ye bölebilirsiniz.
  • Fasulyelerin yarısı dizildikten sonra ,üzerine halka halka doğranan soğan ve sarımsak eklenir.
  • Tuzu,şekeri ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı bunların üzerine eklenir.
  • Fasulyelerin diğer yarısı da bu soğanların üzerine dizilir.
  • En üste rendelenen 2 domates ve ince ince doğranan maydanozlar eklenir.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı da en üste döküldükten sonra,
  • Fasulyenin üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir ve ilk 10 dakika orta ateşte geri kalan 40 dakika kısık ateşte,fasulyeler pişene değin ağzı kapalı şekilde fasulye dizmemiz pişirilir.
  • Fasulyeler pişince servis edilir.Afiyet olsuun:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe