Bizim evde en çok pişen yemeklerdendir türlü...Hem vitamin deposu hem başlı başına bir öğün.Lezzetine doyamayız biz.Geç de olsa tarifi ekleyebildim bloguma,nihayet! :) Bana annem öğretti uğraşmamam için en pratik haliyle öğretmişti gerçi yine de türlü pişmesi zaman aldığından uzun sürede yapılan bir yemek ama yine de çok seviyoruz napalım:)) sizin de tarifi çok beğeneceğinize eminim:) Onun için bu ana yemeği mutlaka tarif defterinize eklemenizi öneririm:)
Malzemeler;
- 500 gr ( Yarım kg) kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet orta boy patates
- 500 gr taze fasulye
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet orta boy soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 3 adet büyük boy domates
- 4 adet biber
- 1 silme yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
- İlk önce türlüyü yapacağınız tencereye etlerinizi koyun.Etler suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağı ekleyin.
- Etleri bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin ve ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
- Orta hararetli ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
- Bu arada patatesinizi soyun ve küp küp doğrayın.Aynı şekilde patlıcanı da alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
- Kabağı tıraşladıktan sonra onu da küp şeklinde doğrayın ve sarımsakları soyun.
- Soğanlar da kavrulduktan sonra sarımsakları ve biber salçasını ekleyin.1 dakika daha böyle kavurun.
- Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika da domates suyunu salana kadar böyle pişirin.
- Önceden ayıklayıp hazırladığınız fasulyeyi,patatesi,patlıcanı,kabağı ve biberi de yemeğe ekleyin.
- Bu şekilde 6-7 dakika kavurun.
- Tuzunu ve kekiğini de ekleyin.
- Kaynamış 1 su bardağı suyunu koyun.Suyu az koyuyoruz çünkü zaten sebzeler de suyunu veriyor.
- 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirip daha sonra en kısık ateşte 1 saat yemeğinizi pişirin.
- Sonra afiyetle yiyinn:)
Lezzet Önerisi;
Türlüyü güveçte pişirirseniz lezzeti 2'ye katlanacaktır.Ayrıca kısık ateşte pişmesi şart :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder