Bulgur pilavını çok severim onun için sürekli pişirirm.Bu da en sevdiklerimden.Patlıcanlı mantarlı bulgur pilavı.Çok basit ama çok lezzetli bir pilav.Denemediyseniz mutlaka deneyin.Sürekli pişirdiğiniz yemeklerin arasına girecek benden söylemesi:)),
Malzemeler;
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy patlıcan
- 6 adet kültür mantarı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 10 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı kekik
Hazırlanışı;
- Öncelikle patlıcan iyice yıkanır ve zar şeklinde doğranır.
- Doğranan patlıcanlar tuzlu suda 30 dakika bekletilir ki karasuyu çıksın.
- Pilavı pişireceğiniz tencereye sıvıyağ koyulur ve yağ kızınca suyu süzülen patlıcanlar kavrulmaya başlanır.4 dakika boyunca kavrulan patlıcanlara ince ince doğradığımız soğan eklenir.
- Soğan da kavrulunca salça eklenir. dakika böyle kavrulduktan sonra ay şeklinde doğradığımız mantarlar eklenir.Mantarlarla birlikte 2 dakika daha kavrulan karışıma yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgur eklenir ve bulgurla beraber de 3 dakika kavrulur.
- En son baharatları da eklenip 2.5 su bardağı kaynamış su tencereye alınır.
- Ocağın altı kısılır ve pilavımız en kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
- Afiyet olsun:))
bulgur pilavını çok severek yeriz, patlıcanlı da deniycem inşallah, ellerine sağlık, bloğunu cok beğendim..
YanıtlaSilBulgur pilavını çok severim patlıcanda ayrı bir lezzet veriyor elinize sağlık
YanıtlaSilmehtapçım çok teşekkür ederim canım:)
YanıtlaSilDerya hanım teşekkürler,kesinlikle öyle...
YanıtlaSil