18 Haziran 2014 Çarşamba

Patlıcanlı Mantarlı Bulgur Pilavı


Bulgur pilavını çok severim onun için sürekli pişirirm.Bu da en sevdiklerimden.Patlıcanlı mantarlı bulgur pilavı.Çok basit ama çok lezzetli bir pilav.Denemediyseniz mutlaka deneyin.Sürekli pişirdiğiniz yemeklerin arasına girecek benden söylemesi:)),

Malzemeler;

  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 1 adet orta boy patlıcan
  3. 6 adet kültür mantarı
  4. 1 adet orta boy soğan
  5. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  6. 10 yemek kaşığı sıvıyağ
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. 1 silme çay kaşığı karabiber
  9. 1 silme çay kaşığı kekik


Hazırlanışı;

  • Öncelikle patlıcan iyice yıkanır ve zar şeklinde doğranır.
  • Doğranan patlıcanlar tuzlu suda 30 dakika bekletilir ki karasuyu çıksın.
  • Pilavı pişireceğiniz tencereye sıvıyağ koyulur ve yağ kızınca suyu süzülen patlıcanlar kavrulmaya başlanır.4 dakika boyunca kavrulan patlıcanlara ince ince doğradığımız soğan eklenir.
  • Soğan da kavrulunca salça eklenir. dakika böyle kavrulduktan sonra ay şeklinde doğradığımız mantarlar eklenir.Mantarlarla birlikte 2 dakika daha kavrulan karışıma yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgur eklenir ve bulgurla beraber de 3 dakika kavrulur.
  • En son baharatları da eklenip 2.5 su bardağı kaynamış su tencereye alınır.
  • Ocağın altı kısılır ve pilavımız en kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
  • Afiyet olsun:))




4 yorum:

  1. bulgur pilavını çok severek yeriz, patlıcanlı da deniycem inşallah, ellerine sağlık, bloğunu cok beğendim..

    YanıtlaSil
  2. Bulgur pilavını çok severim patlıcanda ayrı bir lezzet veriyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. mehtapçım çok teşekkür ederim canım:)

    YanıtlaSil
  4. Derya hanım teşekkürler,kesinlikle öyle...

    YanıtlaSil

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe