skip to main |
skip to sidebar
Karışık Meyve Suyu Tarifi
Kanser hastalığı arttı artalı hazır ürünlerden korkar olduk,her bir katkı maddesi aslında sağlığımıza vurulmuş birer bıçak darbesi.Sağlığımıza dikkat etmek için elimizden geleni yapmalıyız bu da doğal beslenmekten geçiyor.Elimizden geldiğince kendimiz üretmeye çalışmalıyız.Uzun lafın kısası meyve sularımızı hazır alıcağımıza kendimiz yapalım.Hem evde çürüyen ya da çürümeye yüz tutmuş meyvelerimizi değerlendirmiş oluruz hem de sağlığımızı korumuş oluruz.Geçen gün hazırladığım karışık yaz meyve suyunun tarifi;
Malzemeler;
- 4 adet şeftali
- 4-5 adet mürdüm eriği
- 2 adet armut
- 7-8 adet üzüm
- Üzerine çıkacak kadar su
- 3 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
- Meyveler irice doğranıp bir tencereye alınır(kabuklar soyulmadan).
- Üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- İyice kaynayıp meyveler dağılmaya başladığında ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir.
- Süzgeçten geçirdikten sonra tekrar tencereye alınıp ocağa konur.
- Şeker eklenir ve bir taşım kaynatılır.
- Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir.
- Afiyet olsunn:))
Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder