Merhabalar canım okuyucum humus gerçekten çok lezzetli Hatay'ımınızın meşhur mezelerinden birisidir.Bir yemeğe başlayınca da kendini durduramaz insan:) Zaten nohutun tahinle buluşması bence lezzet patlaması etkisi yarattığından yine meze olarak şiddetle tavsiye ettiğim tariflerimden biridir.Sizinle püf noktalarımı paylaşarak tarifimi anlatmak istiyorum.Deneyenlerden yorumlarını yazmalarını rica ediyorum ayrıca:) Çünkü sizlerin yorumları daha sonradan yapacaklara da yol gösterici oluyor:)
Malzemeler;
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı;
Öncelikle nohutumuzu 1 gece önceden ıslatalım.
Sonra nohutun üzerini geçecek kadar su ekleyip nohutu haşlayalım.
Nohutlar kabukları soyulana kadar haşlandığında kevgir yardımıyla bunları bir kaba alalım.(kevgirle alıyoruz çünkü nohutun suyunu dökmeyeceğiz.Humusun kıvamı koyu gelirse daha sonradan bu sudan ekleyerek kıvamı açacağız.Daha lezzetli olması açısından bu suyu kullanmalıyız.Gaz yapar diye endişe etmeyin çünkü kimyon besinlerinlerin gazını alıyor.Bunun için rahatlıkla kullanabilirsiniz.)
Kaba aldığımız nohutların kabuklarını soyalım.
Bundan sonra tüm malzemeyi blendıra alalım ve un halinde çekelim.
Kıvam koyuysa nohutu haşladığımız sudan ekleyerek kıvamı açalım.
Hepsi bu kadar:)) Afiyet olsuun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder